Vrijwilligersprijs 2015

Van 31 augustus tot en met 30 september kan iedereen in Zaanstad zijn of haar favoriete vrijwilliger aanmelden. De genomineerden maken kans op € 1.500 voor een individuele vrijwilliger en € 3.500 voor een vrijwilligersgroep. Op vrijdag 27 november is de prijsuitreiking in hotel Inntel in Zaandam.

Ruim een op de drie Zaankanters doet een vorm van vrijwilligerswerk. Daarbij gaat het om vrijwilligerswerk in alle soorten en maten. Van werk in een hospice, bij de dierenambulance of een museum, tot boodschappen voor de buurvrouw, activiteiten in de buurt en trainer bij de sportvereniging. Wethouder Rita Visscher:

“Voor inwoners die vrijwilligerswerk doen is het vaak heel vanzelfsprekend dat ze zich belangeloos inzetten; juist omdat ze zo betrokken zijn bij bijvoorbeeld de buurt of hun club. De Zaanse Vrijwilligersprijs is dè kans om ze te laten weten dat we al deze inwoners en hun inzet enorm waarderen.”

Iedereen kan van 31 augustus tot 30 september 2015 een vrijwilliger of vrijwilligersgroep aanmelden voor de prijs. Dat kan heel eenvoudig, via de website www.zaankantersvoorelkaar.nl. Op de website is meer informatie te vinden over de prijs en de aanmeldprocedure. Om vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten, kunnen inwoners hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersgroep ook plaatsen op de speciale Facebookpagina.

De jury bestaat dit jaar uit wethouder Rita Visscher, Fred van Dam (directievoorzitter Rabobank Zaanstreek), Dorien Nelisse (lid College Bestuur Regio College) en Debby de Ruiter van RAAZ.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *