Vrouw mishandelt echtgenoot

Bij huiselijk geweld denk je vaak aan mannen als dader en vrouwen als slachtoffer. Maar het omgekeerde komt wel degelijk voor. 

Voor wie ermee te maken heeft is het niet makkelijk om erover de praten of ‘de vuile was buiten te hangen’. Voor mannen kan het nog taboe groter zijn, omdat zij nog altijd het sterke geslacht zouden moeten zijn.

Vandaag plaatste onze politie een berichtje op haar m/v Facebookpagina waarin ze meldling maken van een vrouw die maandagnacht in Zaandam haar man mishandelde:

De man des huizes had de meldkamer gebeld omdat hij voor de zoveelste keer mishandeld was door zijn vrouw.
Ter plaatse troffen wij de melder aan, die gewond was.
Wij hebben de verdachte, een 42-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden ter zake huiselijk geweld.
Omdat er minderjarige aanwezig was in het gezin, hebben wij stichting Veilig Thuis van dit incident op de hoogte gebracht.

Mannen kom op!

In de Zaanstreek is de stichting ‘Mannen kom op!’ actief. Als je te maken hebt met huiselijk geweld, dan kan je daar –als je wil- volledig anoniem over praten met ervaren vertrouwenspersonen.

Dit schreven wij eerder over deze stichting.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • rj

  Mannenmishandeling | Ik las deze twee artikelen over mannenmishandeling en daarin staan rake dingen die ik zelf ook ondervonden heb. Al heel mijn leven eigenlijk.
  Mijn moeder maakte zich er ongemerkt al schuldig aan en alle vrouwen die ik ooit ben tegengekomen doen het ook. Stiekem; via hun destructieve intentie. Mijn ex doet het zelfs naar mijn kinderen en ik zie het terug aan hun vermoeide gezichtjes en uitslag op hun lichaampjes.

  Ik lees: “Als je slachtoffer bent van mishandeling straal je dat ook uit. De omgeving voelt dat er iets mis is en dat bepaalt weer hoe anderen met je omgaan.”
  Bingo.

  Mannen worden dubbel slachtoffer want ze worden zelden of niet geloofd en “zullen het er wel naar gemaakt hebben;” een te verwachten reactie van VROUWEN die zich zelf schuldig maken aan dergelijk geestelijk) misbruik, en van MANNEN, die bij diezelfde vrouwen volledig onder de plak zitten, dat wil zeggen ongemerkt en veelal onbewust de ‘visie’ van hun vrouw opgedrongen krijgen en verwarren voor hun eigen gevoel, door gebrek aan inzicht over dergelijke bezitsdrang en bezetenheid, die hen hun vrije mening ontneemt en slinks vervangen zien worden door die van hun overheersende en controlerende vrouw.

  Overmeesteren, dus, en eigenlijk geestelijk misbruik.

  Volgens het artikel kan het een gevolg zijn van “ernstige psychische problemen”;
  *”Het kan zich uiten als dreigementen, SABOTAGE, treiteren.”
  Ik voeg er aan toe:
  *vernederen, uitlachen, sadisme.
  *er is sprake van geestelijk misbruik waarbij de één als het ware een ander als een INVASIE overmeestert, op de knieën dwingt en dus als bezit inlijft, overneemt, controleert en overheerst, en zonder overleg of toestemming. Een agressieve invasie met als doel die ander te bezitten om vervolgens die ander de lasten te laten dragen die men zelf niet wenst te dragen.

  Wie het durft te zien, merkt dat dit een afspiegeling is van wat er mondiaal met ons gebeurt. We worden in wezen onderdrukt en wat er onderling gebeurt tussen mensen verschilt daar niets van. Mensen tonen bezitsdrang naar elkaar toe, dat zich uit als parasitair gedrag, waarbij vernederen en uitlachen gemeengoed zijn.

  Dit is exact hoe de elite van deze wereld met ons omspringen. Wie mij niet gelove, leze The grand chessboard van Zbigniew Brzezinski

  Artikelen: “Mannenmishandeling? [stichting] Mannen kom op!” |
  deorkaan.nl/mannenmishandeling-mannen-kom-op

  Vrouw mishandelt echtgenoot | http://deorkaan.nl/vrouw-mishandelt-echtgenoot

  rj

 • luttik

  Wat erg dat je hier het slachtoffer van bent rj. Wat verschrikkelijk dat je je vertrouwen ook kwijt bent geraakt. Althans zo lees ik het n jouw brief. Ik wens je toe dat je dat vertrouwen terug mag vinden. Mishandeling staat bijna garant voor post traumatische stress. En dat wens je geen levend wezen toe. Maar ik zie je als held omdat je uiteindelijk toch aangifte deed, net als ik. Om aangifte te doen van eigen zwakheden moet je nl. sterk in je schoenen staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *