Voetbalvereniging Knollendam wil vanaf volgend seizoen weer een eerste team uit laten komen in de vijfde klasse. De Oostknollendammers hebben alleen een probleempje: ze hebben amper spelers, en dat is toch onhandig voor een voetbalteam.

Twee jaar geleden had VV Knollendam voor het laatst een vlaggenschip. Daar moet volgens Pieter van Netten, de beoogde trainer van het nog op te richten team, verandering in komen:

’Op dit moment hebben we een mannetje of twee en zelfs die zijn nog niet echt zeker, want die schrijven natuurlijk niet over zolang er nog geen andere jongens komen. We hebben nog een volledig team nodig en de reden waarom we dit vrij laat doen is dat ze dan niet meer terug kunnen’.

Vervanging van de doelnetten in 2023, (Bart van der Laan).

15 juni is de deadline vanuit de KNVB en dus tikt de klok voor Knollendam. Toch sluit de club niet zomaar iedereen in de armen, er moet wel enige kwaliteit en voetbalbeleving aanwezig zijn. Van Netten:

’Ze moeten wel de voetbalbeleving hebben en het zou daarnaast ook fijn zijn als er wat jongens met kwaliteit bij zitten die lekker een bal kunnen raken. Je wil ook niet helemaal afgaan in die klasse. De vijfde klasse moet je ook niet onderschatten want dat is best aardig niveau. Stel dat er uiteindelijk twintig man zijn, dan moeten die wel gemotiveerd zijn en alles proberen eruit te halen. Wel met gezelligheid maar ook zeker je best doen.’

Volgens Van Netten zit het met die gezelligheid wel goed in Oostknollendam. Zo zou de contributie fors lager zijn in vergelijking met andere clubs en kost een biertje nog geen twee euro. Daarnaast biedt de overkapping aangrenzend aan de kantine de mogelijkheid om lekker te kunnen barbecueën, zelfs als het regent.

Door: Rick Nieborg. Foto boven: Pieter van Netten.

Foto: Bart van der Laan