Waarheen? Parkfestival, Exotische dieren, Une rencontre creátive…

Vandaag: Foodtruckfestival Hoppaaa!, Parkfestival Agathepark, Flux Popschool zomerfeest, exotische dieren Heemtuin, lezing Fort Veldhuis, Previously Unreleased ‘Atlantide’ De Fabriek, 2de Kans Kunst bij Zaansgroen en expositie ‘Une rencontre créative!’ in het Weefhuis…

Verderop deze week: Zomerconcert Nicolas van Poucke en David Kuyken bij de MuziekHaven, Special bij De Fabriek, workshop Zaans Bruggetje maken bij het MonetAtelier, Feestweek de Zaanse Golfclub, Previously Unreleased De Fabriek, benefietavond project Monet in Street Art, Orgelconcert Jan Hage en een zomerwandeling.

Zondag 16 juli

 • De laatste dag van Foodtruckfestival Hoppaaa! op de Groene Wig in Wormer. Het festival is open van 15.00 – 21.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Balk, Wormer.
 • 2de Kans Kunst (kunst die te veel is en waar geen plek meer voor is in huis of atelier), wordt voor kleine prijsjes aangeboden bij galerie Zaansgroen. Verkoopexpositie openingstijden vandaag van 13.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Truus Sombroek, Dea Sombroek en Vincent Prat exposeren 2 weekenden bij het Weefhuis. De expositie ‘Une rencontre créative!’ is van 10.00 – 19.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Ook volgend weekend op 21/22/23 juli te bezoeken. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
Werk van Vincent Prat
 • Onderling Genoegen organiseert het jaarlijkse Parkfestival in de muziektent van het Agathepark. Van 13.15 – 16.30 uur kunnen liefhebbers van harmonie, fanfare en brassband hun hart op kunnen halen. Tijdens het optreden van het opleidingsorkest kunnen bezoekers ook zelf muzikant zijn. De toegang tot het festival is gratis. Locatie: Eikelaan 51, Krommenie.
 • De FLUX Popschoolbands hebben voor de zomervakantie keihard naar de presentatie toegewerkt. Van 14.00 – 19.00 uur vindt het Flux Popschool zomerfeest plaats bij FluXus. De toegang is gratis. Locatie: Westzijde 168, Zaandam.
 • Exotische dieren in het natuurmuseum E. Heimans. Annemieke neemt haar eigen wurgslang en haar schildpad mee. Ze vertelt alles over baardagamen, de vogelspin en verschillende soorten wandelende takken die ze in het natuurmuseum hebben. De middag is van 13.00 – 17.00 uur en kaarten kosten € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders gratis). Locatie: Thijssestraat 1, Zaandam.
Baardagaam Natuurmuseum
 • Ron van de Aar geeft de lezing ‘De aanslagen op Hitler’ bij Fort Veldhuis. Tussen 14.00 – 16.00 uur vertelt Ron hoe het kon gebeuren dat de aanslagen veelal zijn mislukt. Locatie: Genieweg 1, Heemskerk.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: Atlantide begint om 14.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 19 juli om 20.10 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Verderop deze week:

Dinsdag 18 juli

 • Pianist Nicolas van Poucke heeft David Kuyken, zijn leraar uit het Conservatorium van Amsterdam, uitgenodigd om een schitterend programma voor twee piano’s uit te voeren bij de MuziekHaven. Het optreden is van 20.00 – 22.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
 • De Special bij De Fabriek is de voorpremière van de film Barbie. De film begint om 19.50 uur en kaarten kosten € 10,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Woensdag 19 juli

 • In de zomervakantie kun je aan de slag in het MonetAtelier. Tussen 12.00 – 16.00 uur kun je met behulp van schilderstape, papier, acrylverf of wasco maak je je eigen schilderij met Zaanse bruggetje. Deelname kost € 3,50 per kind, inclusief materialen en glas limonade. Locatie: Westzijde 14d, Zaandam.
 • Feestweek bij de Zaanse Golfclub in verband met het 35-jarig bestaan. Vandaag wordt de feestweek afgetrapt met een jubileumwedstrijd, waarbij 50 Heeren (amateurs van de club en gastspelers) een poging gaan wagen om een Hole-in-one te slaan. Wie dat (als eerste) lukt wint een nieuwe Ford. De prijsuitreiking is rond 15.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom op de Zaanse Golfclub. Locatie: Zuiderweg 68A, Wijdewormer.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: Atlantide begint om 20.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • Filmtheater De Fabriek en Stichting Monet Zaandam organiseren samen een speciale benefietavond voor het project Monet in Street Art. De documentaire Bomb It 2 wordt vertoond in De Fabriek. De film begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 10,50. De volledige opbrengst wordt gedoneerd als bijdrage aan de muurschilderingen die kunstenaars Piotr Bac(z)ynski en Maciej Gadek in Zaandam gaan maken. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Donderdag 20 juli

 • Orgelconcert Jan Hage in de Oostzijderkerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00 ( 10,00 voor kinderen t/m 8 jaar). Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.
 • Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in Zaandam meerdere keren per jaar seizoenswandelingen. Vandaag de zomerwandeling, van 10.30 – 11.30 uur. De wandeling is bedoeld om buurtgenoten te leren kennen, de natuur te ervaren en te bewegen. Deelname is gratis. Locatie: De Weer 31, Zaandam (Darwinpark).

Vrijdag 21 juli

 • Truus Sombroek, Dea Sombroek en Vincent Prat exposeren 2 weekenden bij het Weefhuis. De expositie ‘Une rencontre créative!’ is van 10.00 – 19.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Ook te bezoeken op 22/23 juli. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Buurtcamping seizoen 2023 op het terrein van zwembad het Zwet. De ligweide wordt van 21 t/m 24 juli deels omgetoverd tot camping. Meer informatie vind je op de website van de Buurtcamping. Locatie: Sternstraat 2, Wormer.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: El Castigo begint om 19.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 23 juli om 14.10 uur en 26 juli om 20.00 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • Zaanse Regenboogborrel bij de Bullekerk. De borrel is van 15.00 – 17.00 uur op het terras van de Bullekerk. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 22 juli

 • Truus Sombroek, Dea Sombroek en Vincent Prat exposeren 2 weekenden bij het Weefhuis. De expositie ‘Une rencontre créative!’ is vandaag en morgen van 10.00 – 19.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Orgeltochten Noord-Holland. De eerste serie concerten is vandaag in Koog aan de Zaan en Zaandam o.l.v. organist Aart Bergwerff. Om 10.30 uur is de orgeltocht in de Kogerkerk, Kerkstraat 14 in Koog aan de Zaan. Om 12.00 is de orgeltocht in de St. Bonifatiuskerk, Oostzijde 12 in Zaandam. Iedereen kan deelnemen aan deze muzikale verrassingstocht en deelname kost € 17,50. Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op Orgeltochten Noord-Holland.
 • Haltpop 2023 in Topsportcentrum de Koog. Een gevestigd alternatief muziekfestival in de Zaanstreek dat niet alleen podium biedt aan lokaal talent, maar ook aan regionale, nationale en internationale acts. Het festival is vandaag en morgen. Kaarten kosten voor de eerste dag € 10,00, voor de tweede dag € 20,00 en een combi-ticket kost € 25,00. Locatie: Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan.

Zondag 23 juli

 • Truus Sombroek, Dea Sombroek en Vincent Prat exposeren 2 weekenden bij het Weefhuis. De expositie ‘Une rencontre créative!’ is vandaag van 10.00 – 19.00 uur voor het laatst te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Haltpop 2023 in Topsportcentrum de Koog. Een gevestigd alternatief muziekfestival in de Zaanstreek dat niet alleen podium biedt aan lokaal talent, maar ook aan regionale, nationale en internationale acts. Het festival duurt twee dagen (zaterdag en zondag). Kaarten voor alleen vandaag kosten € 20,00 en een combi-ticket voor beide dagen kost € 25,00. Locatie: Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan.
 • Monet Creatief Arrangement. Met Marene Kok (van Gids aan de Zaan) in twee uur over de Oost- en Westzijde in Zaandam wandelen met als centraal onderwerp verf. Bij deze wandeling van ongeveer 3 km kom je ook langs twee Monet in Street Art muren. Aansluitend een uur zelf een Monetje Maken in het MonetAtelier. Deelname aan het arrangement kost € 37,50. Locatie: Westzijde 14d, Zaandam.
 • Zomerconcerten: “Wittgenstein legacy” bij de MuziekHaven. Paul Wittgenstein en Folke Nauta kwamen middenin hun carrière voor een onmogelijke beslissing te staan: opgeven of doorzetten? Het optreden is van 16.00 – 18.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: El Castigo begint om 14.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 26 juli om 20.00 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Maandag 24 juli

 • Zomerconcerten: Marigold Pianokwartet bij de MuziekHaven. Pianist Mengjie Han bundelt zijn krachten met violiste Ruña ’t Hart, altvioliste Connie Pharoah en cellist Kalle de Bie. Het optreden is van 20.00 – 22.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
 • De Zaanse Zomer Experience gaat van start. Vanaf vandaag tot en met 1 september kunnen kinderen van 6 t/m 17 jaar op verschillende locaties kennismaken met leuke sport en spel activiteiten, creatieve talenten ontdekken en/of meer leren over gezondheid en ontspanning. Kijk voor het complete programma en aanmelden op de website van Sportbedrijf Zaanstad.

Woensdag 16 juli

 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: El Castigo begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Donderdag 27 juli

 • Zomerconcerten: Salomé door Mathieu van Bellen & Mathias Halvorsen bij de MuziekHaven. Het optreden is van 20.00 – 22.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.

Zaterdag 29 juli

 • In samenwerking met De Zaanse Regenboog wordt er vanavond een ‘Mix Up Open Mic’ georganiseerd bij PLAY room. De avond is van 19.00 – 22.00 uur. Locatie: Westzijde 99, Zaandam. 
 • Gerbrand Lub geeft de expositie ‘Avonturier’ in het Weefhuis. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Zondag 30 juli

 • Gerbrand Lub geeft de expositie ‘Avonturier’ in het Weefhuis. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Zomerconcerten: Nathalia Milstein bij de MuziekHaven. Het optreden is van 16.00 – 18.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.

Maandag 31 juli

 • Zomerconcerten: Animato Strijkkwartet bij de MuziekHaven. Het optreden is van 20.00 – 22.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.

Donderdag 3 augustus

 • Stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert in Zaandam elke eerste donderdag van de maand natuurwandelingen. De wandeling is van 10.30 – 11.30 uur en is bedoeld om buurtgenoten te leren kennen, de natuur te ervaren en te bewegen. Deelname is gratis. Er zijn ook diverse keren per jaar seizoenswandelingen. Locatie: De Weer 31, Zaandam (Darwinpark).
 • Vanaf vandaag tot en met zondag 6 augustus is de jaarlijkse kermis rondom theater de KunstGreep in Oostzaan. Locatie: Kerkbuurt, Oostzaan.

Vrijdag 4 augustus

 • Films die wel te zien waren op festivals in binnen- en buitenland, maar niet de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze zomer vertoont De Fabriek iedere week één van deze films. Previously Unreleased: Fumer fait tousser begint om 19.10 uur. Kaarten kosten € 10,50. Ook te zien op 6 augustus om 14.10 uur en 9 augustus om 20.10 uur. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam

Zaterdag 5 augustus

 • Jong Talent in Concert bij de MuziekHaven. De deelnemers van de masterclass door het Busch Trio laten zichzelf van 20.00 – 22.00 uur horen tijdens dit voorlaatste concert van de Zomerserie. Kaarten kosten € 10,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
 • Historische rondleiding bij Fort Krommeniedijk. De rondleiding is van 13.30 – 14.45 uur en deelname kost € 7,00 voor volwassenen / € 3,00 voor kinderen. Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest.

Zondag 6 augustus

 • Op het slotconcert van de Zomerserie geeft het Busch Trio een voorproefje van wat zij binnenkort gaan opnemen in de opnamestudio. Het optreden is van 16.00 – 18.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
 • Rondleiding met gids op het Hembrugterrein. De rondleiding is van 11.00 – 12.30 uur en eindigt bij Artzaanstad met een gratis kopje koffie of thee. Deelname kost € 11,50. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam.

Zaterdag 12 augustus

 • Broers Roelant en Wybe Hietbrink presenteren voor het eerst hun werk samen in één tentoonstelling bij het Weefhuis. De één fotograaf en de ander beeldend kunstenaar, beiden werkend met  verschillende media en een eigen beeldtaal. De tentoonstelling is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
Werk van Wybe Hietbrink 

Zondag 13 augustus

 • Broers Roelant en Wybe Hietbrink presenteren voor het eerst hun werk samen in één tentoonstelling bij het Weefhuis. De één fotograaf en de ander beeldend kunstenaar, beiden werkend met  verschillende media en een eigen beeldtaal. De tentoonstelling is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Woensdag 23 augustus

 • In de zomervakantie kunnen kinderen aan de slag in het Monet Atelier. Na een filmpje over Monet ga je zelf aan de slag om een mooi vissenschilderij te maken. In het atelier kun je inspiratie opdoen met de schilderijen die Monet in de Zaanstreek heeft geschilderd. De workshop is van 12.00 – 16.00 uur en deelname kost € 3,50. Locatie: Westzijde 14d, Zaandam.

Zaterdag 26 augustus

 • Zaandijker jaarmarkt Kaike & Koiere van 10.00 – 17.00 uur. Van de Guisweg tot de Willem Dreeslaan kunnen zakelijke standhouders hun producten verkopen en ter hoogte van de Willem Dreeslaan komt een ‘Foodplein’. Vanaf het foodplein tot aan de Zaandijkersluis kunnen particulieren hun spullen verkopen. Locatie: Lagedijk, Zaandijk.
 • Voor de tweede keer het Trijntje Jans Bulle Festival georganiseerd in de Bullekerk. Het festival is vanaf 16.00 uur op het voorplein van de Bullekerk met muziek van de Zaanse band Hastalavista. De toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Jubileumconcert met Wolter Kroes in het Wilhelminapark Wormerveer. In het voor- en naprogramma treedt de Zaanse band Cocoa River op. Het concert begint om 13.00 uur en kaarten kosten € 7,50 (excl. € 1,00 fee). Kaarten bestellen kan via de ticketshop. Locatie: Wandelweg 53, Wormerveer.
 • Ma-Lamine en Patrick Ngambi presenteren de 4de editie van de Afrika Dag bij De Jungle in Wormerveer. Het evenement vol Afrikaanse cultuur is van 14.00 uur tot 21.00 uur. Bij voorinschrijving kosten kaartjes voor het hele programma inclusief alle workshops € 25,00. Meer informatie over het programma en kosten vind je op de website van Zamana. Locatie: Wandelweg 12a, Wormerveer (achter station Wormerveer).

Zondag 27 augustus

 • In de Botanische Werkplaats van het Zaans Museum kun je naar een demonstratie van Els van der Giessen kijken, maar ook zelf aan de slag gaan. Van 11.00 – 15.00 uur kun je mee op Expeditie Stoepplantjes en ontdekken wat voor moois er bloeit en groeit tussen de stoeptegels. Je verzamelt, tekent en beschrijft stoepplantjes en maakt een eigen herbarium. Deelname kost € 3,00. Locatie: Schansend 7, Zaandam.
 • Bij het kerkje van Krommeniedijk kun je vanmiddag meelopen tijdens een landelijke wandeling van circa 1 uur. Duo Halff & Van Duijne zorgen met Nederlandstalige luisterliedjes (met een vleugje cabaret) voor een muzikale begeleiding onderweg. Aansluit is er een concert in de kerk. De wandeling begint om 13.30 uur en het concert om 15.30 uur. Kaarten kosten € 10,00 incl. koffie/thee en kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Duo Halff & Van Duijne

Dinsdag 29 augustus

 • Wilbert Magré geeft een Orgelconcert in de Oostzijderkerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00 (€ 10,00 voor kinderen t/m 8 jaar). Locatie: Zuiddijk 1, Zaandam.

Vrijdag 1 september

 • Dit weekend is er kermis in Oostknollendam.

Zaterdag 2 september

 • Tegendraads uit de Bocht van 10.00 – 16.00 uur in de Zaanbocht. Van schaap tot draad: tijdens dit evenement wordt aandacht besteed aan traditionele en nieuwe technieken. Er zijn marktkramen, workshops, demonstraties, bloggers/vloggers en muziek. De toegang is gratis. Locatie: Zaanweg, Wormerveer.
 • De 18e editie van Wormer Live, waarbij de voormalige organisatoren dit jaar het stokje overdragen aan vier nieuwe organisatoren. De line up wordt de komende periode (op alfabetische volgorde) bekend gemaakt. De eerste naam die bekend gemaakt is: CC RIDER. Meer informatie nog niet bekend.
 • Tussen 11.00 – 13.00 uur kun je vrijblijvend kijken bij roeivereniging Zaankanaries. Met een ervaren instructeur ga je het water op en kun je ervaren wat het is om te roeien. Locatie: Veerdijk 28A, Wormer.

Zondag 3 september

 • Rondleiding met gids op het Hembrugterrein. De rondleiding is van 11.00 – 12.30 uur en eindigt bij Artzaanstad met een gratis kopje koffie of thee. De rondleiding start bij het Hembrug Museum en deelname kost € 11,50. Locatie: Kanonnenloods 14, Zaandam.

Maandag 4 september

 • Geheimen van de natuur door de Zaanse spreker Arjan Postma in de Wormerveerse Vermaning. Arjan neemt bezoekers mee in de wondere wereld van het gedrag van dieren en planten. De lezing is van 20.00 – 22.30 uur en kaarten kosten € 7,50 (gratis voor leden van ’t Nut). Reserveren kan via de website van Nut Zaanstad. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Zaterdag 9 september

 • De 37e editie van de Open Monumentendag heeft als thema ‘Levend Erfgoed’. Hou de website van Open Momumentendag Zaanstad in de gaten voor deelnemers. Meer informatie op dit moment nog niet bekend.

Zondag 10 september

 • De 37e editie van de Open Monumentendag heeft als thema ‘Levend Erfgoed’. Hou de website van Open Momumentendag Zaanstad in de gaten voor deelnemers. Meer informatie op dit moment nog niet bekend.

Zaterdag 16 september

 • Tributeband U2TWO treden op in de Bullekerk. De vier muzikanten deden mee met de Tribute – Battle of the Bands 2023.Het optreden begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 24,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De foto-expositie met werk van Ronald Peeters (1961-2018) bij Zaansgroen. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Alle foto’s kosten € 60,00 en de volledige opbrengst van de collectie gaat naar Kika kankerfonds. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Ronald Peeters en Evert Klos tijdens het 85-jarig bestaan van VV Knollendam in 2017

Zondag 17 september

 • De foto-expositie met werk van Ronald Peeters (1961-2018) bij Zaansgroen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. Alle foto’s kosten € 60,00 en de volledige opbrengst van de collectie gaat naar Kika kankerfonds. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • De Zaanse Bigband treedt op bij Jazz @ ’t Zwet bij De Hofjes. De start van het programma zal om 13.00 uur zijn. Locatie: Poelweg 1, Wormer. Meer informatie op dit moment nog niet bekend.

Vrijdag 22 september

 • De Nile Rodgers Tributeband geeft een optreden in de Bullekerk. Een 10-koppige band, met onder andere zangeres Irma Derby, bekend van de X-Factor en ‘Donna’s Hot Stuff’. Het optreden is van 20.00 – 22.30 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Zaterdag 23 september

 • Darwinpark Festival van 13.00 – 22.00 uur met een markt, workshops, community art en sport en spel. En natuurlijk optredens van verschillende artiesten en een open podium voor lokaal talent. Bij diverse kraampjes is er eten. De toegang tot het festival is gratis. Locatie: De Weer 31, Zaandam.

Zondag 24 september

 • COV Zaanstreek maakt een muzikale reis door de tijd in de Bullekerk. Een concert in samenwerking met het Friday Brass Ensemble, een klassiek koperblazersensemble met een oorsprong in de kerkmuziek. Op het repertoire staan composities van o.a. Hildegard von Bingen, Monteverdi en Praetorius. Het concert begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 23,50 (€ 15,00 voor jongeren t/m 16 jaar). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Kindertheater in de Wormerveerse Vermaning. ‘&Julia, de Musical’ (vanaf 6 jaar) is een komische, muzikale en interactieve voorstelling over liefde, strijd en omgaan met teleurstelling. De voorstelling is van 11.00 – 12.00 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Zaan de Wandel vanaf zwembad De Crommenije. Tijdens de elfde editie van [Z]aan de Wandel kun je kiezen uit 5, 10 of 15 km. Het evenement begint om 09.30 uur. Deelname kost afhankelijk van de afstand € 10,00 / € 12,50 / € 15,00. Deelnemen kan door je in te schrijven op de website van Zaan de Wandel. Locatie: Rosariumpark 1, Krommenie.

Woensdag 27 september

 • Het eerste koffieconcert met Wouter Habers en strijkkwartet ‘Romance’ na de zomer in de Bullekerk. Op het programma staan werken van Bach tot Einaudi. Het concert begint om 11.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Vrijdag 29 september

 • Vanaf vandaag presenteert het Zaans Museum de nieuwe tentoonstelling ‘Stroom. De Zaan in beweging.’ Documentair fotografen Bert Verhoeff en David Galjaard laten de veranderingen zien in het oudste industriegebied van Europa. Architect en rijksbouwmeester Floris Alkemade en muzikant Tim Knol spreken ieder een audiotour in. De tentoonstelling is nog t/m 31 maart 2024 te bezoeken. Kaarten voor het Zaans Museum kosten € 14,50 (t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 7,50). Locatie: Schansend 7, Zaandam (Zaanse Schans).
Foto Bert Verhoeff

Zaterdag 30 september

 • Theaterconcert Vive la Chanson! in de Bullekerk. Zangeres Britta Maria, pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev spelen ontroerende en opzwepende Franse chansons van grote Franse zangers als Aznavour en Yves Montand. Tussen de chansons door vertellen zij bijzondere verhalen achter de liedjes en anekdotes over de grote Franse chansonniers, aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Rommelmarkt bij buurtcentrum de Bovenkruier. Iedere laatste zaterdag van de maand is de rommelmarkt van 09.30 – 14.00 gratis te bezoeken. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

In de maand juli exposeren Hilde Wendt en Tamara Kesselaar in de Bieb in Zaandam. Beide kunstenaars maken mixed-media ART, dezelfde insteek maar verschillend werk. Locatie: Westzijde 170A, Zaandam.

Werk van Tamara Kesselaar

Van 30 juni t/m 30 juli geeft Willy Korenstra een expositie in het MonetAtelier. Schilderijen in olieverf en viltwerk, het Westzijderveld is de grootste inspiratiebron van Willy. De expositie is van vrijdag t/m zondag van 12.00 – 16.45 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Westzijde 14d, Zaandam.

Kunst van Willy Korenstra

Van 4 juli t/m 5 augustus is het werk van Thelma den Adel te bewonderen in Chocolaterie de Cacaoboom. Haar werk wordt gekenmerkt door abstracte en intuïtieve creaties die voorzien zijn van levendige kleuren en speelse vormen. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van de Cacaoboom, op dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

Kunst van Thelma den Adel

Van 20 mei t/m 26 augustus is de verkooptentoonstelling ‘Zonder Haast’, gericht op hedendaagse kunst, te bezoeken bij Galerie Staphorsius. De tentoonstelling is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. De toegang is vrij. Locatie: J.J. Allanstraat 287b, Westzaan.

Paul van Ernich – Stilleven met broden

Van 2 juli t/m 31 augustus is in het Bartel Jacobsz Centrum de expositie van fotografe Anjo Kan te bezoeken. De expositie bestaat uit een serie botanische foto’s (haar handelsmerk). Openingstijden: zondag van 11.15 – 12.00 uur, iedere derde woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur, iedere vrijdag van 10.00 – 12.00 uur. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.

Anjo Kan

Van 30 juni tot 31 augustus is in Café Fabriek de achtste Zomer Salon te bezoeken. Het jaar 2023 staat in het teken van Johannes Vermeer, één van de bekendste kunstschilders van Nederland. Het thema van deze Zomer Salon is ‘Meer Vermeer!’ De expositie is tijdens openingstijden van Café Fabriek gratis te bezoeken. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Van 28 juni t/m 1 september is de expositie ‘Zomerhuisjes in Egmond’ in te bezichtigen in het stadhuis. De expositie is in de publiekshal te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadhuis. De toegang is gratis Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.

Zomerhuisjes in Egmond

Tot 1 oktober is in het museum Zaanse Tijd de expositie ‘Koffietijd’ met typisch Nederlandse antieke wandklokken bezoeken. Er wordt aandacht besteed aan het klassieke jaren zeventig-klokkenservies van Nutroma. Mocht je eigen klokkenservies niet compleet zijn, in de winkel bij het museum zijn alle serviesdelen in voorraad – en ook volledige vintage klokkenserviezen zijn verkrijgbaar. De tentoonstelling ‘Koffietijd’ loopt nog tot 1 oktober en is dagelijks tussen 10.00 – 17.00 uur te bezoeken. Kaarten kosten € 11,00 (€ 5,50 voor kinderen van 4 t/m 17 jaar en t/m 3 jaar gratis). Locatie: Kalverringdijk 3, Zaandam.

Van 29 september 2023 tot en met 31 maart 2024 presenteert het Zaans Museum de nieuwe tentoonstelling ‘Stroom. De Zaan in beweging.’ Documentair fotografen Bert Verhoeff en David Galjaard laten de veranderingen zien in het oudste industriegebied van Europa. Architect en rijksbouwmeester Floris Alkemade en muzikant Tim Knol spreken ieder een audiotour in. Kaarten voor het Zaans Museum kosten € 14,50 (t/m 3 jaar gratis, 4 t/m 17 jaar € 7,50).Locatie: Schansend 7, Zaandam (Zaanse Schans).

De Zaanwerf – Bert Verhoeff

Samenstelling: Merel Kan & Piet Bakker (De Orkaan) op basis van informatie van culturele instellingen en lezers. Ook activiteit op laten nemen? Mail naar agenda@deorkaan.nl

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *