Vandaag o.a.: Zaanse Bokketochie, Popup Choir 80s Singalong in de Bullekerk, Atelierroute Zaanstreek, er is een smulfeest in De Heemtuin (foto bovenaan), eenmalige vertoning van Carmina Burana van Carl Orff in De Fabriek, Ode aan zwembad De Dolphijn in het Raadhuis van Assendelft, 100e Jagersplasloop en concert Stef & Co in het kerkje van Krommeniedijk.

Verder deze week o.a.: zangkoor Jong Belegen zingt in de Westertil, ‘Trivia bij Theetuin’ bij De Theetuin de Neckermolen, cabaretvoorstelling ‘Loskomen’ in theater De Kaasfabriek en concert in het kerkje van Markenbinnen.

Zondag 26 mei

 • Goldrush in het Natuurmuseum vanaf 11.00 uur in natuurmuseum E. Heimans. Vrijwilligers van geologievereniging Amathysta helpen je. Je gaat op zoek naar stofgoud, goudkorrels, goud nuggets en goudklompjes. Deelname kost € 3,50. Toegang museum kost € 4,00. Locatie: Thijssestraat 1, Zaandam.
 • lwa Jabli en Raymond Huisman geven de expositie ‘PIEKER ENDE EVENBLIJ’ in het Weefhuis. De expositie is van 11.00 – 18.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Het Zaanse Bokketochie gaat weer van start. Vanaf 13.00 uur gaat de bokbiertap open bij Bar Bruizz in Zaandam, Het Heerenhuis in Wijdewormer, Batavia 1894 in Wormer, Café Zaanzicht in Zaandam en eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan.
 • Eenmalige vertoning van Carmina Burana van Carl Orff in De Fabriek. Uitgevoerd door het meer dan 100 mensen tellende Nationale Opera en Ballet van Oekraïne (Odessa). De film begint om 14.10 uur. Kaarten kosten vanaf € 9,00. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
Eenmalige vertoning van Carmina Burana van Carl Orff in De Fabriek.
 • Ben de Vries exposeert met digitaal bewerkte fotografie bij Zaansgroen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Tijdens de Atelierroute Zaanstreek is het werk van bijna 60 kunstenaars te bezichtigen. Vandaag nog in Zaanstreek Noord. Verdeeld over heel Zaanstad openen keramisten, textielkunstenaars, fotografen, edelsmeden en allerlei andere disciplines de deuren van hun ateliers en werkplaatsen om hun nieuwe werk te tonen. Tussen 12.00 en 17.00 uur. En op 1 en 2 juni zijn ateliers in Zaanstreek Zuid open. Op de website van Tengel staat meer informatie.
 • Countrymuziek van Blackmail in het Mennistenerf. Aanvang: 14.30 uur. Zaal open: 14.00 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00. Locatie: H. Gerhardstraat 77, Zaandam.
 • De Zaanse Top 500 is is een 3-daags evenement in De Groote Weiver. Verschillende Zaanse dj’s spelen 500 muzieknummers af. De uitzendingen zijn live. Zondag begint het programma om 13.00 uur. Locatie: Industrieweg 1a, Wormerveer.
 • Ode aan een zwembad. In de Dolphijn was het dol fijn. In het Raadhuis van Assendelft is een expositie ingericht over zwembad De Dolphijn. Het zwembad dat van 1959 tot 2000 in het centrum van Assendelft stond. Ook op dinsdag 28 mei. Een expositie vol foto’s, krantenknipsels, medailles, diploma’s en zelfs een startblok. Zondag 26 mei vanaf 11.00 uur tot 16.00 uur en dinsdag 28 mei vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur. Tevens is de ‘Special’ over de geschiedenis van Zwembad De Dolphijn te koop. Locatie: Dorpsstraat 370 in Assendelft.
de-dolfijn-assendelft
Zwembad de Dolphijn in 1973.
 • Koor Poldertranen zingt in het Pennemes. Het koor zingt smartlappen, levensliederen en zeemansliederen. Aanvang: 14.15 uur. Zaal open: 13.45 uur. Toegangskaartjes zijn te koop bij de receptie van Mennistenerf. Bewoners van Mennistenerf en Pennemes betalen voor een kaartje € 2,50, voor gasten kost een kaartje € 5,00. Locatie: Bloemgracht 95, Zaandam.
 • Popup Choir 80s Singalong in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 13,50 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Stef & Co geven een concert in het kerkje van Krommeniedijk. Stephanie Kramer en Colet Nierop zorgen voor een muzikale wereldreis van klassiek tot pop, van blues en jazz naar wereldmuziek. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Stef & Co geven een concert in het kerkje van Krommeniedijk. (Foto aangeleverd)
 • De 100e Jagersplasloop van atletiekvereniging Zaanland. Je kunt kiezen uit 4,5 km of 10 km en voor de jeugd is de afstand 1,8 km. Inschrijven kan alleen á contant op de dag van de loop zelf bij voetbalclub Hercules, Kuilpad 1F, Zaandam. Er is geen deelnemers limiet, dus iedereen kan deelnemen. Op hardlopen.nl staat meer informatie. Locatie: Kuilpad 1F, Zaandam.
 • Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) treedt op in theater de KunstGreep. Meer informatie nog niet bekend. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Het jaarlijkse muziekfestival Plein Festijn met optredens van verschillende koren. Het muziekfestival is van 12.00 – 18.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Marktplein, Wormerveer.
 • Open ateliers in de Kunstgenieloods tijdens de Atelierroute Zaanstreek georganiseerd door Stichting Tengel. De ateliers en het werk van de kunstenaars kunnen bekeken worden. Van 12.00 tot 17.00 uur. Ook op 1 en 2 juni. Op www.kunstgenieloods.nl staat meer informatie. Locatie: Busch en Dam 13, Krommenie/Uitgeest.
 • In De Heemtuin is er weer een smulfeest. Vanaf 11.00 uur kan jong en oud genieten van culinaire lekkernijen uit de natuur. Met een strippenkaart van € 4,00 kun je langs allerlei plekjes in de tuin. Het hoofdgerecht is een brandnetelsoep. Locatie: Heijermansstraat 74, Zaandam.

Maandag 27 mei

 • Zangkoor Jong Belegen zingt vanaf 10.00 uur in de Westertil. De koffie of thee staat dan klaar. Locatie: Kemphaanstraat 1a, Wormer.

Dinsdag 28 mei

 • Ode aan een zwembad. In de Dolphijn was het dol fijn. In het Raadhuis van Assendelft is een expositie ingericht over zwembad De Dolphijn. Het zwembad dat van 1959 tot 2000 in het centrum van Assendelft stond. Een expositie vol foto’s, krantenknipsels, medailles, diploma’s en zelfs een startblok. Dinsdag 28 mei vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur. Tevens is de ‘Special’ over de geschiedenis van Zwembad De Dolphijn te koop. Locatie: Dorpsstraat 370 in Assendelft.

Woensdag 29 mei

 • ‘Trivia bij Theetuin’ bij de Theetuin de Neckermolen. Een picknick en quiz van 15.00 tot 17.00 uur om geld in te zamelen voor het Sanquin Research Fund. Toegang kost € 5,00. Kinderen onder de 12 mogen gratis naar binnen. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Locatie: Zwarteweg 10 in Wijdewormer.
 • Excursie vaartocht Zomer in het veld vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De vaartocht is begint om 13.30 uur. Deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.

Donderdag 30 mei

 • Fabian Franciscus geeft de cabaretvoorstelling ‘Loskomen’ in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.

Vrijdag 31 mei

 • Concert in het kerkje van Markenbinnen. Lyrisch sopraan Thalia Cook-Hansen en pianist Alex Wang. Op het programma staan werken van o.a. Richard Strauss, Sergei Prokofiev en Gaetano Donizetti. Aanvang 20.15 uur. De entree is vrij. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. Locatie: Dorpsstraat 43, Markenbinnen.
Pianist Alex Wang en lyrisch sopraan Thalia Cook-Hansen spelen in kerkje Markenbinnen.
 • Opening 5 jaar ZaanPride op Stadhuis. Tevens opening LegoPride door burgemeester Jan Hamming. Wethouder Gerard Slegers hijst de regenboogvlag op het Stadhuis. Van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.
De expositie LegoPride is in het Stadhuis te zien.

Zaterdag 1 juni

 • Tijdens de Atelierroute Zaanstreek is het werk van bijna 60 kunstenaars te bezichtigen. Vandaag in Zaanstreek Zuid. Verdeeld over heel Zaanstad openen keramisten, textielkunstenaars, fotografen, edelsmeden en allerlei andere disciplines de deuren van hun ateliers en werkplaatsen om hun nieuwe werk te tonen. Tussen 12.00 en 17.00 uur. Ook op 2 juni. Op de website van Tengel staat meer informatie.
 • Nieuwehuys Concert met Joe Puglia (viool), Örs Köszeghy (cello) en Ellen Corver (piano). Vanaf 20.00 uur staan pianotrio’s van Ludwig van Beethoven, Ernest Bloch en Johannes Brahms op het programma in de Vermaning. Passende bijdrage naar eigen inzicht, maar wel reserveren. Westzijde 80, Zaandam.
 • Historische rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk. In de zomermaanden zijn er rondleidingen onder leiding van een gids. Van 13.30 tot 14.45 uur. De eerste rondleidingen zijn op 1 en 15 juni. De rondleiding is minder geschikt voor hele jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. Kaarten kosten € 10,00. Graag reserveren; ter plekke aansluiten is niet mogelijk. Vertrekpunt: Lagedijk 22, Uitgeest.
 • Open ateliers in de Kunstgenieloods tijdens de Atelierroute Zaanstreek georganiseerd door Stichting Tengel. De ateliers en het werk van de kunstenaars kunnen bekeken worden. Van 12.00 tot 17.00 uur. Ook op 2 juni. Op www.kunstgenieloods.nl staat meer informatie. Locatie: Busch en Dam 13, Krommenie/Uitgeest.
Open ateliers in de Kunstgenieloods.

Zondag 2 juni

 • Fiets mee met De Kift langs plekken in de Zaanstreek waar de band de ooit heeft opgetreden. Vanaf de Poelboerderij gaat de fietstocht via de Groote Weiver en de studio van De Kift naar Klauwershoek in Zaandam. Op de verschillende locaties maakt De Kift muziek. Een spreker vertelt iets over het speciale karakter of de geschiedenis van de plek. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Start 10.45 uur. Startpunt: Veerdijk 106, Wormer.
 • Roze Viering in Kooger Vermaning. In het kader van de Zaanse Regenboogweek. Dit jaar bestaat ZaanPride 5 jaar en de gemeente Zaanstad 50 jaar. Reden voor een extra feestelijke kerkdienst met als thema ‘Celebrate Diversity’. Iedereen is welkom. Vanaf 16.00 uur. Na afloop tijd voor ontmoeting met hapje en drankje. Locatie: Lagendijk 34, Koog aan de Zaan.
 • ‘Muziek op Zondag’ in de Westertil. Dit keer treedt volkszanger Jarko Petlan op. Hij zingt Amsterdamse ouwe gouwe meezingers. Aanvang 14.00 uur. Locatie: Kemphaanstraat 1a, Wormer.
 • Tijdens de Atelierroute Zaanstreek is het werk van bijna 60 kunstenaars te bezichtigen. Vandaag in Zaanstreek Zuid. Verdeeld over heel Zaanstad openen keramisten, textielkunstenaars, fotografen, edelsmeden en allerlei andere disciplines de deuren van hun ateliers en werkplaatsen om hun nieuwe werk te tonen. Tussen 12.00 en 17.00 uur. Op de website van Tengel staat meer informatie.
 • Open ateliers in de Kunstgenieloods tijdens de Atelierroute Zaanstreek georganiseerd door Stichting Tengel. De ateliers en het werk van de kunstenaars kunnen bekeken worden. Van 12.00 tot 17.00 uur. Op www.kunstgenieloods.nl staat meer informatie. Locatie: Busch en Dam 13, Krommenie/Uitgeest.

Maandag 3 juni

 • Blokfluit & viool in dialoog in De Zuidervermaning Westzaan. De blokfluit van Lucie Horsch en de viool van Rachel Podger voeren een muzikaal gesprek. Aanvang 20.15 uur. Van Bach en Telemann tot de deuntjes uit John Playfords handboek The English Dancing Master. Kaarten vanaf €10 zijn hier te bestellen. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Lucie Horsch (foto: Simon Fowler)
 • Alzheimer Café ’t Kalf in Buurtcentrum De Bovenkruier. Het thema is ‘Dementie en slim langer zelfstandig blijven’. Het café begint om 14.30 uur en de toegang is gratis. Locatie: Drielse Wetering 49, Zaandam.

Zaterdag 8 juni

 • Zaanstad 50 jaar wandeltocht bij wandelsportvereniging Laatste Loodjes. Afstanden : 10, 25, 50 km. De 50 km is ook in 2 dagen te lopen van 2 x 25 km. Starttijden 50 km: 7.00 tot 9.00, 25 en 10 km: 8.00 tot 12.00 uur. Inschrijfgeld: € 5,00, bondsleden € 4,00, leden Laatste Loodjes € 3,00. Bij voorkeur ter plekke met PIN betalen. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur. Locatie: Wezelstraat 15, Koog aan de Zaan.
 • Veiligheidsdag van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Tussen 10.00 en 16.00 uur is jong en oud welkom bij de brandweerkazerne. Je kan in een ambulance zitten. Of zien hoe de brandweer een brand blust. Deelname ia gratis. Locatie: Prins Bernhardplein 112, Zaandam.

Zondag 9 juni

 • Zaanstad 50 jaar wandeltocht bij wandelsportvereniging Laatste Loodjes. Afstanden : 10, 25, 50 km. De 50 km is ook in 2 dagen te lopen van 2 x 25 km. Starttijden 50 km: 7.00 tot 9.00, 25 en 10 km: 8.00 tot 12.00 uur. Inschrijfgeld: € 5,00, bondsleden € 4,00, leden Laatste Loodjes € 3,00. Bij voorkeur ter plekke met PIN betalen. Vooraf aanmelden heeft de voorkeur. Locatie: Wezelstraat 15, Koog aan de Zaan.
 • De Messiah van G.F. Handel wordt in de Grote Kerk van Oostzaan uitgevoerd. Aanvang 19.30 uur. De Vespercantorij Nieuwendam wordt begeleid door het Barokensemble Eik en Linde. Als solisten: Sakia van der Wel sopraan; Talitha van der Spek alt; Jeroen Helder tenor; en Sven Weyens bas. Kaarten kosten € 20,00, 60+, 18– en CJP € 17,00. Je kan hier een kaartje reserveren. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.
 • De Jisperijsclub houdt in samenwerking met Stichting de Bannetocht een wandel- en fietsbannetocht. Van 9.00 tot 17.00 uur. Met verschillende startpunten. Wandelaars starten vanaf 9.00 tot 11.00 uur. Fietsers vanaf 9.00 tot 14.00 uur. Inschrijfgeld € 5,00 p/p (pin of contant). Tot 18 jaar gratis. Je kan hier meer informatie vinden.
 • Excursie vaartocht Bannetocht vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De vaartocht is begint om 13.30 uur. Deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.

Vrijdag 14 juni

 • Babbels Live VrijMiBo Edition met optredens van Dirty Daddies, Johnny2bad – UB40 Tribute, Crazy Pianos on Tour en Brothers of blues. Aanvang 15.00 uur. Kaarten kosten € 29,50. Op www.babbelslive.nl kan je meer informatie vinden. Locatie: Omweg, Assendelft

Zaterdag 15 juni

 • De Zaanse indierockband Lorena & the Tide speelt in de Zuidervermaning Westzaan. De band heeft een live EP in de kerk opgenomen: Lorena + The Tide: Unplugged. De vierkoppige band maakt radiovriendelijke muziek met een alternatief randje en wordt beïnvloed door artiesten als Twenty Øne Pilots, Red Hot Chili Peppers en Taylor Swift. Aanvang 20.15 uur. Een kaartje vanaf € 2,50 kan je hier reserveren. Aangevuld met een waarderingsbedrag ter plekke! Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
De Zaanse indierockband Lorena & the Tide speelt in de Zuidervermaning Westzaan.
 • Babbels Live Party Edition met o.a. DJ Paul Elstak, Gerard Joling, Marco Schuitmaker, Snollebollekes, De Sfeermakers, Vieze Jack en Kris Kross Amsterdam. Aanvang 14.00 uur. Kaarten kosten € 59,50. Op www.babbelslive.nl kan je meer informatie vinden.
 • Historische rondleiding door het Fort bij Krommeniedijk. In de zomermaanden zijn er rondleidingen onder leiding van een gids. Van 13.30 tot 14.45 uur. De rondleiding is minder geschikt voor hele jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. Kaarten kosten € 10,00. Graag reserveren; ter plekke aansluiten is niet mogelijk. Vertrekpunt: Lagedijk 22, Uitgeest.
 • Dag van de Architectuur: ontwerp en knutsel jouw huis van de toekomst in Buurtcentrum De Poelenburcht. Een gratis activiteit voor kinderen tot en met 12 jaar. Ontwerp onder begeleiding van beroemde architecten je eigen huis van de toekomst. Je kan een bowling-uitje winnen. Er zijn twee sessies; om 12.00 en 15.00 uur. Er is een maximum van 30 kinderen per starttijd. Je kan je hier opgeven. Locatie: Weerpad 1A, Zaandam.
 • Open dag Kooiakkers van 11.00 tot 16.00 uur in de Kalverpolder. Het eilandje Kooiakkers is een veenmos-rietland met een elzenbroekbos en onderdeel van de Kalverpolder van eigenaar Staatsbosbeheer. De werkgroep Kooiakkers van KNNV Zaanstreek- Waterland beheert voor hen dat eilandje. Je kan de Kooiakkers bereiken vanaf de Leeghwaterweg via een loopplank over de wegsloot. Het is, in oostelijke richting, ongeveer 800 meter voorbij het Sint Michael College.

Zondag 16 juni

 • Tweede editie Zomer Muziek Festival van Muziekvereniging en orkest ZFC Zaandijk. Tussen 11.00 en 17.00 uur. Met optredens en workshops. Gratis toegang. Locatie: J.J. van de Horststraat 2b, Zaandijk.

Woensdag 19 juni

 • Alzheimer Café Zaanstad in zorgcentrum Het Pennemes. Het thema is ‘Dementie en slim langer zelfstandig blijven’. Het café begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie: Bloemgracht 95, Zaandam.

Zondag 23 juni

 • Een selectie van de finalisten van het Jan Pasveerconcours 2024 spelen in de Kerk van Krommenie dijk. Het zijn allemaal talenten van muziekschool Fluxus. Aanvang 14.30 uur. Tevens is er een expositie van Vilt Kontaktgroep met ‘Koralen Verbinden’. Toegang is vrij. Na afloop is er wel een collecte. Een plek reserveren is noodzakelijk en kan door hier te klikken of te bellen naar 06 – 10 35 19 54. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Een selectie van de finalisten van het Jan Pasveerconcours 2024 spelen in de Kerk . van Krommeniedijk.
 • INSPIRED, eerbetoon aan Erwin Olaf. Een solo-expo van Jasmine de Vries in PLAY room. De expositie duurt tot en met 8 juni. Open vrijdag tot en met `zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie via de website. Locatie: Westzijde 99, Zaandam.

Zaterdag 29 juni

 • De 9e editie van de Omloop van de Enge Wormer. Vanaf 16.30 uur. De start en finish vinden plaats bij Manege Veldt, bij de Tolbrug naar de Wijde Wormer. Organisatie Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek. Het is een combinatie van wedstrijd en toertocht voor alle leeftijden. Op de Facebook-pagina staat meer informatie.
Je kan weer skeeleren tijdens de Omloop van de Enge Wormer.

Zondag 30 juni

 • Gluren bij de Buren bij De Westertil. Twee of drie verschillende acts zullen zichzelf deze middag komen presenteren. Meer info volgt. Deze middag begint om 13.00 uur. Locatie: Kemphaanstraat 1a, Wormer.

Zaterdag 13 juli

 • Open dag Brandweer Wormerveer bij de kazerne. Van 10.00 tot 16.00 uur. Meerdere demonstraties en fototentoonstelling 100 jaar brandweer. Voor jong en oud. Gratis toegang. Locatie: Industrieweg 1c, Wormerveer.
 • Het ZaanFolk Festival in het Wilhelminapark (’s middags) en Café De Melterij (’s avonds). Aan het programma wordt al enige tijd gewerkt. Er zijn in elk geval 3 podia kennen: de koepel, het hooibalenpodium en het balfolkpodium. Op de website van het festival zijn de laatste ontwikkelingen te volgen.

Vrijdag 19 juli

 • De Buurtcamping in zwembad het Zwet gaat om 13.00 uur open. Buurtcamping Wormerland en Scwo hebben het evenment georganiseerd. Een deel van het terrein bij Het Zwet is dan weer omgetoverd tot camping voor en door bewoners uit de gemeente Wormerland. De inschrijving is al gestart. Via dit adres kan je inschrijven. Op deze website kan je nog meer informatie vinden. Locatie: Sternstraat 2, Wormer.

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 7 mei tot en met 15 juni exposeert Willem Croese bij Chocolaterie De Cacaoboom. Tijdens zijn regelmatige wandelingen in de Noord-Hollandse duinen legt Willem met zijn camera krachtige beelden en de schoonheid van de natuur vast. ‘Struinen door de Duinen’ is de titel van de expositie. De Cacaoboom is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

De foto’s van Willem Croese zijn te zien bij Chocolaterie de Cacaoboom in Zaandijk.

Tot en met eind juli Expositie ’t Inkijkje: Piet Heijnis. Bij FluXus kan je een kijkje nemen bij een van de cursussen van de docenten. Dit keer bij keramiekdocent Piet Heijnis. Werk van zijn cursisten zijn te zien in de overdekte passage van de Verkadefabriek. De passage is open tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Toegang is gratis. Locatie: Westzijde 168, Zaandam.

Van 4 juni tot en met 4 juli Kunstenaars exposeren voor Anna’s huis. Verschillende kunstenaars uit de Zaanstreek doen mee aan een expositie voor Anna’s huis. Naar aanleiding van het thema ‘Verbinding’ De deelnemers hebben elk in hun eigen stijl en met hun eigen techniek een kunstwerk gemaakt met als thema ‘Verbinding’. De feestelijke opening is op 4 juni om 11.00 uur. Er kan tijdens de expositie worden geboden op de kunstwerken. De opbrengst komt volledig ten goede aan Anna’s huis. Op de website staat meer informatie. Locatie is: Koningin Julianaplein 18, Zaandam.

Van 15 mei tot en met 24 juni exposeren de Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars (SOK) met een in de Kunstgreep in Oostzaan. Deze keer doen 11 kunstenaars mee met nieuw werk, favorieten en werk dat nog een keer gezien mag worden. Interesse in een rondleiding, dan je via de mail aanmelden. Op de website van SOK staan actuele openingstijden en verdere informatie. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Margrieten gemaakt door Annet Schrander.

Van 25 mei tot en met 24 augustus Zonder Haast in Galerie Staphorsius. Een zomerexpositie, zorgvuldig samengesteld met hedendaags realistisch werk. Met werk van onder andere Martin Sijbesma, Paul van Ernich, Romee Kanis, Wilma van Vliet, Meg, Marlies Heere, Ben Bodt en Riejanne Boeschoten. Geopend: dinsdag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Vrije toegang en ruime parkeergelegenheid. Locatie: J.J. Allanstraat 287 b, Westzaan.

Strandplezier van Romee Kanis.

Van 17 mei tot en met 3 november ‘In the picture’ in het Honig Breethuis. zijn foto’s te zien van de fraaie historische panden aan de Lagedijk. De foto’s zijn tussen 1900 en 1910 vervaardigd door het fotoatelier H. Sanders & Co. Locatie: Lagedijk 80, Zaandijk.

De Lagedijk in 1910 ter hoogte van het papierpakhuis De Bijenkorf.

Samenstelling: Marion Kors op basis van informatie van culturele instellingen en lezers. Ook een activiteit op laten nemen? Mail naar agenda@deorkaan.nl