Waarom veiligheidskleding zo belangrijk is voor bouwbedrijven*

Veiligheidskleding kan het verschil maken tussen leven en dood. Niet voor niets maken veel bouwbedrijven dan ook gebruik van dit soort kleding. Op bouwplaatsen liggen er namelijk altijd gevaren op de loer. Met veiligheidskleding, zoals werkjassen, ben je hier zo goed mogelijk tegen beschermd. Daarnaast zorgt veiligheidskleding ook voor de nodige herkenning. Wanneer een groep werkers dezelfde veiligheidskleding draagt, is het direct duidelijk waar ze mee bezig zijn en dat ze een team zijn. Ben jij onderdeel van een bouwbedrijf en denk je na over veiligheidskleding? In dit artikel ontdek je drie redenen waarom veiligheidskleding zo belangrijk is voor een bouwbedrijf.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising


Vallende objecten

Op de bouwplaats bestaat er altijd een risico op vallende objecten. Dat komt doordat er tijdens bouwwerkzaamheden vaak op hoogte wordt gewerkt. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld met steigers of hijskranen. Wanneer hiermee wordt gewerkt, bestaat er een kans dat er materialen naar beneden vallen. Een ongelukje kan immers altijd gebeuren. Met het dragen van bouwhelmen voorzie je de bouwvakkers van de nodige bescherming hiertegen. Dat is niet alleen prettig voor ze, maar zelfs noodzakelijk. Hoofdletsel kan namelijk ernstige gevolgen met zich meebrengen. Niet voor niets is het dan ook wettelijk verplicht om tijdens bouwwerkzaamheden een helm te dragen.

Harde geluiden

Ook harde geluiden komen veelvuldig voor op bouwplaatsen. Aangezien dit niet direct pijn doet, lijkt dit op het eerste gezicht onschuldig. Toch kan het op de lange termijn enorme gevolgen hebben voor je gehoor. Een beschadigd gehoor heeft een zeer negatieve impact op je leven. Het is dan ook sterk aan te raden om gebruik te maken van gehoorbescherming op de bouwplaats. Gehoorbescherming komt voor in de vorm van oordoppen of oorkappen. Beide soorten bieden een goede beschermlaag tegen de harde geluiden op de bouwplaats. Het dragen van dit soort bescherming is niet altijd even prettig, maar op de lange termijn zul je jezelf er dankbaar voor zijn.

Zichtbaarheid en uitstraling

Een goede zichtbaarheid is van groot belang op de werkplaats. Felle werkjassen kunnen hierbij helpen. Daarnaast bieden ze ook bescherming tegen regen en kou. Wil je je veiligheidskleding laten personaliseren? Werkjassen bedrukken is zeer makkelijk en levert je bouwbedrijf een verbeterde uitstraling op.

De gevaren op de bouwplaats zijn duidelijk. Door veiligheidskleding aan te schaffen, bescherm jij de bouwvakkers tegen de meeste gevaren. Veiligheidskleding kopen? Neem dan eens een kijkje bij Unishore voor een uitgebreid assortiment. 

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: