WAK: maand van de amateurkunst vanaf 28 mei

Op zaterdag 28 mei start de zesde editie van de Week van de Amateurkunst (WAK) in Zaanstad. Een week die tot 26 juni duurt.

De naam Week van de Amateurkunst wordt volgend jaar ingeruild voor IK TOON. En ‘IK’ zijn in dit geval 2750 Zaanse amateurkunstenaars.

Het huidige programma omvat ruim 60 activiteiten met meer dan 175 optredens van verenigingen, organisaties en individuele amateurkunstenaars.

Tot ver in juni is er in Zaanstad volop kunst te ervaren en beleven en zelf meedoen met kunstactiviteiten.

Weekend 28-29 mei

De officiële aftrap van de WAK is tijdens het festival Muziek op de Gracht georganiseerd door Soli Deo Gloria uit Zaandam op zaterdag 28 mei.

Wethouder van cultuur Dick Emmer en Harrie Swinkels van FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad geven om 13.00 uur het startsein bij de muziekkoepel.

Zondags is de koepel het terrein van Hiphopcore Outdoor met dans en hiphopcultuur.

Op 2 juni is er ‘Gluren bij de Buren’ in de Honigfabriek, multi-culturele en creatieve belevenis voor en door oude en nieuwe buren.

Weekend 4-5 juni

Op zaterdag 4 juni is er het WAK-feest tijdens de Nacht van de Creatieve kracht, in Podium de Flux, Zaanse wethouders gunnen het publiek een kijkje in hun platenkast. Discogodbas zal een aantal verzoeknummers draaien van de wethouders. Toegang €5. Deelnemers en organisatoren van WAK mogen op uitnodiging van de organisatie gratis naar binnen.

Zondag 5 juni: Zaanse Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. Op de site WAKzaanstad.nl wordt een zo volledig mogelijk overzicht gegeven van alle activiteiten en optredens. Alle feestelijkheden worden op zondag 26 juni weer in de koepel op de Gedempte Gracht afgesloten met het festival Koren op de Gracht.

Het hele programma is op de website van WAK te bekijken.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Let op, de informatie over het slotfeest 4 juni is niet helemaal juist rondgestuurd. Dat moet zijn:

    Het slotfeest van de WAK wordt op zaterdag 4 juni gevierd in de Flux. Tijdens The Real Boogienights Reunited neemt dj Discogodbas je terug in tijd met discohits uit de jaren 80 en 90. Discogodbas zal een aantal speciale verzoeknummers draaien van de wethouders. De toegang is €5. Deelnemers en organisatoren van de WAK mogen op uitnodiging van de organisatie gratis naar binnen.

    Meer informatie: http://www.podiumdeflux.nl/event/id/64186/

  • De Orkaan

    Is ook in bericht aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *