De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Levinho Wijdenbosch, coach van heren 1 bij voetbalvereniging Rood Wit Zaanstad. De ploeg staat 2e in de 4e klasse en speelt zondag uit bij directe concurrent de Rijp. De club die in 1979 begon als ZTS werd in 2017 omgedoopt tot Rood Wit Zaanstad en kreeg een nieuw plekje achter het Vijfhoekpark.

‘We spelen recreatief en zijn er voor de jeugd. De afgelopen jaren zijn we erg gegroeid en van twintig jeugdleden naar honderdtachtig jeugdleden gegaan. Het gaat om sportiviteit. Het het eerste elftol was het ook lang recreatief maar de laatste twee jaar gaan we meer voor prestatie. De afgelopen twee seizoenen haalden we het net niet om te promoveren. De club en vooral de spelers voelen dat het dit jaar wel moet gebeuren.’

Verder vertelt de coach o.a. over waarom hij soms nog zelf meespeelt in het team, de bijzondere Ghanese keeper, Daniรซl Agyei, die ooit nog Wereldkampioen was met Ghana onder twintig en hoe hij de kansen tegen de Rijp inschat, een dag na Koningsdag.

‘We begonnen goed aan het seizoen maar kenden in het begin en een aantal weken na de winterstop wat dipjes. We hebben een ploeg met veel ervaring. Volgens mij ook de oudste ploeg uit de competitie. Mijn aanvoerder is 46 jaar.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Upโ€™s tot dusver.

Levinho Wijdenbosch.

Door: Edwin Kleiss. Foto’s: Rood Wit Zaanstad.