De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Just van Heems, trainer / coach van Cromtigers. De honkballers beginnen zondag aan het nieuwe seizoen van deze lente- en zomersport en hebben er zin in.

‘Begin januari begonnen we alweer met trainen in de zaal met de ploeg. Voor de pitchers en catchers was er nog een meer specifieke training. Zij trainen de conditie in de arm zodat ze weer goed kunnen knallen wanneer de competitie begint.’

Verder vertelt van Heems over de eerste tegenstander, promovendus Caribe waarvoor de Zaankanters zondag naar Groningen afreizen.

‘Dat is voor ons een nog onbekende ploeg die vorig jaar kampioen werd in de 3e divisie. Het niveauverschil met de 2e divisie waarin ze nu gaan spelen is hoog dus ik ben benieuwd hoe ze spelen. Het is een leuke competitie waarin doorgaans alle ploegen goed zijn en iedereen van iedereen kan winnen. Wij hebben een mooie mix in de groep met veteranen en jonge spelers die ook weer doorgegroeid zijn waardoor ze hopelijk nog wat consistenter spelen. Ik ga altijd voor de winst en het kampioenschap maar als we meespelen in de top is dat mooi.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 4.38 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss.