De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Michael Hendriks, trainer coach van KVZ ’23. De fusieclub ontstond het afgelopen jaar vanuit de verenigingen ZKV en ZKC ’31 en kende een goede start in de veldcompetitie waar promotie werd behaald. In de zaalcompetitie (overgangsklasse) is het helaas nog niet wat het moet zijn. Na acht wedstrijden staan de Zaandammers met 1 punt op de laatste plaats.

‘Het gaat steeds beter maar het is nog fragiel. Het schotpercentage moet omhoog. Spelers moeten elkaar nog beter leren kennen en leren aanvoelen wat de ander gaat doen. ‘

Verder vertelt Hendriks over hoe het was om een team samen te stellen uit twee verenigingen en geeft hij zijn visie op langere termijn voor de ploeg. Zaterdag om 16.00 uur speelt KVZ ’23 thuis tegen Vitesse. De enige ploeg waartegen een punt werd gehaald aan het begin van dit seizoen.

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en overige sporten.

Het interview hoor je vanaf 3.23 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Met dank aan Michael Hendriks.