De Orkaan blijft in beweging. Elke week hoor je de Warming Up op de Orkaan podcast waarin we vooruitblikken op het Zaanse sportweekeinde en bellen met een gast over een wedstrijd die de komende dagen op het programma staat.

Deze week is dat Serdar Öztürk, trainer van ZVC ’22. Vorig jaar degradeerde de fusieclub in het eerste seizoen van het bestaan uit de 3e klasse en nu strijden de heren voor terugkeer. Zaterdag is er de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent SVW ’27 om plek 3. Er was in het vorige seizoen veel onrust en de meeste spelers vertrokken. Daarover zegt de trainer:

‘Het was niet makkelijk. We hebben in totaal achttien nieuwe spelers gehaald en ik kwam als trainer. Van de selectie van vorig jaar waren vijf jongens overgebleven. Dat was in het begin erg wennen. In de beker en competitie begonnen we niet goed. We raakten beter op elkaar ingespeeld. We hebben veel oefenwedstrijden geregeld en extra trainingen daar omheen om duidelijk te maken dat we echt wat willen. Dat heeft sinds eind oktober zijn vruchten afgeworpen. Maar we hebben nog niks.’

Verder vertelt Öztürk o.a. over hoe hij trainer is geworden.

‘Het ging kriebelen toen ik mijn kruisband scheurde en een jaar niet mocht voetballen. Toen heeft de trainer mij gevraagd te assisteren. Dat beviel mij zo goed dat ik nadat ik stopte met voetballen de trainerswereld wel in wilde rollen. Ik ben toen begonnen bij de jeugd en heb de papieren gehaald.’

Naast het interview neemt Edwin Kleiss in het overzicht de belangrijkste wedstrijden van het weekend door in het voetbal en de overige sporten. Het interview hoor je vanaf 1.47 minuten in de podcast.

De Orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Hier alle Warming Up’s tot dusver.

Door: Edwin Kleiss. Foto: ZVC ’22 / Serdar Özturk.