Water van de Zaan, november: Wind…

Wind…

Goede wijn behoeft geen krans en uitmuntend water al helemaal niet. Wie Zaans water kent, heeft het door de aderen vloeien.

Water

Het kan geen toeval zijn dat water-fotografe Daniëlle van der Erve zich in Zaanstad heeft gevestigd. Elke maand deelt ze water met ons. Uit de rivier, een sloot, een meer of een plas, maar altijd Zaans.

Daniëlle:

‘In tegenstelling tot afgelopen lente was de wind tot nog toe schaars deze herfst. Afgelopen week kwam deze echter wat op gang. 

Het is de Zaan, bij de Zaanbocht in Wormerveer. Met wat inbeelding lijkt de reflectie van jagende wolken op schuimkoppen hier en daar.’

Lees ook: Twaalf Zaanse fotografen in Zaans Groen (met Daniëlle op 12, 13, 29 en 20 november in galerie Zaans Groen)

Door Daniëlle van der Erve

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Toos Smit

    Voor veel Zaankanters zal de Zaan als hun levensader voelen, zo ook voor mij wonend pal aan de Zaan aan de Prins -Hendrikkade. Naar mate ik ouder word, prijs ik mij daar elke dag zeer gelukkig om ; de schoonheid van elke dag weer alle schepen voorbij je huis zien glijden, geeft steeds weer iets van een klein geluksgevoel.
    Het gevoel is zo sterk geworden, dat ik dag in dag uit even de Zaan in ga, om de dag in koud water zwemmend , met hernieuwde energie te beginnen. Met recht mij levensader dus. Vanmorgen was de ( voor mij uitnodigende) aanblik exact als op deze prachtige foto van Danielle. Puur geluk, gratis en voor niks!

  • Dankjewel Toos! En Mooi wat de Zaan met mensen doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *