Van echte spanning was geen sprake in zwembad de Crommenije in Krommenie. De Zaanse waterpolo derby tussen ZV de Ham en ZV de Zaan in de Eredivisie voor heren eindigde (zaterdag 5 november) in een redelijk eenvoudige overwinning (9-17) voor de bezoekers uit Zaandam.

Als er één moment gunstig was voor de Ham uit Krommenie om eventueel te stunten tegen favoriet de Zaan dan was het wel deze week. De Zaandammers hebben een paar drukke Europese weken achter de rug en spelen zondagmiddag voor de Supercup in Nijverdal tegen het Ravijn. Maar niets bleek minder waar. De Zaan had een lekker opwarmertje aan Ham in aanloop naar mogelijk de eerste prijs van het seizoen.

De Zaan (zwarte caps) voelde zich thuis in het doelgebied van de Ham. (Foto: Edwin Kleiss)

Toeschouwers op de goed gevulde tribune in de Crommenije zagen de Zaan eenvoudig op voorsprong komen en die voorsprong net zo makkelijk vasthouden. Na het 1e kwart van de wedstrijd stond het 2-6 voor de Zaan.

In het tweede kwart deed de thuisploeg nog wat terug. Na drie goals achter elkaar kwamen ze tot 5-8 terug maar de bevlieging was van korte duur. Na het 2e kwart was de stand 5-11

De Ham kwam in het 2e kwart nog redelijk terug in de wedstrijd.

Daarna ging de doelpunten productie flink omlaag. In het 3e kwart vielen voor beide partijen elk slechts twee doelpunten. Waarna het 7-13 stond.

In het laatste kwart liep ZV de Zaan nog verder uit maar kwam net niet tot het dubbele van de score van de Ham.
Een goede generale repetitie voor de strijd om de supercup zondagmiddag in Nijverdal.