Woord vooraf: dit stukje tik ik onder dwang van mijn voetballende dochter. 

Ze speelt zeven tegen zeven bij ZCFC, maar haar team heeft te veel spelers. Ze willen graag naar elf tegen elf op de zaterdag, maar daarvoor hebben ze dan net weer te kort. 

Door: Merel Kan 

Geen groot nieuws zou je zeggen, tenminste dat vertelde ik mijn dochter, maar daar legde ze zich niet bij neer. 

‘Je bent toch van het hyperlokale nieuws?’ en: ‘Ik ga genoeg gebukt onder die Orkaan, je mag best iets terugdoen.’ Ze stelde ook dat ik een ‘sporthart’ heb. Dat laatste is een grove leugen en dat vertelde ik haar ook. Het maakte niets uit, ze had zelfs al een tekst via Chatgpt laten schrijven: 

“ZCFC‘s inzet voor vrouwenvoetbal is een voorbeeld van hoe een sportclub kan bijdragen aan de ontwikkeling van de sport en tegelijkertijd sociale verandering kan bevorderen. Door te investeren in jeugdontwikkeling, gelijkheid te waarborgen, succesverhalen te vieren en de gemeenschap te betrekken, speelt de club een cruciale rol in het bevorderen van vrouwenvoetbal. Deze inspanningen zullen niet alleen leiden tot meer succes op het veld, maar ook tot een meer inclusieve en diverse sportgemeenschap.”

Murw gebeukt ging ik overstag. Maar dan wilde ik wel het eerlijke verhaal. Wat is er leuk aan dat team zonder Chatgpt? 

Het antwoord was duidelijk: we winnen soms, de sfeer is goed en we spelen de derde helft.

Meld je aan.

PS. Mocht je zelf een oproep willen doen voor de broodnodige aanvulling van jouw team: onze deur staat open omdat we immers niemand voor kunnen trekken. Mail naar sport@deorkaan.nl

Door: Merel Kan