Weggooien? Doe niet zo gek!

Groener vind je het niet. Mensen die hun expertise vrijwillig inzetten om ervoor te zorgen dat een fiets zonder ketting je weer jaren van A naar B (ver)draagt, een dvd-speler waarvan de laser met een potmetertje wat wordt opgeschroefd, de strijkbout die na een simpele ingreep weer gladmaakt wat jij gekreukt hebt…

Wij zijn fan van het Repair Café en zijn bijna in staat moertjes en draadjes los te trekken om de mannen m/v aan het werk te zien. Gelukkig (?) is dat niet nodig: er zijn genoeg apparaten in nood.

Breng ze aankomende vrijdag 7 april tussen 13.00 en 16.00 uur naar de Kerkstraat 4 in Wormerveer (het oude gebouw van De Arbeid). Er staat een team klaar dat er blij van wordt om jou te helpen. Een (vrijwillige) bijdrage van € 2,50 is welkom, en weggooien is doorgaans duurder en zonde.

De Orkaan maakte al eerder een inventarisatie van Zaanse Repair Café’s. Aanvullingen? Zet het in de comments of mail het ons.

  • Repair Cafe Noorderlicht Wormerveer, elke eerste en derde vrijdag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur. Kerkstraat 4 in Wormerveer (het oude gebouw van de Arbeid). Voor meer informatie bel met Joop 06-53403973. Email repaircafewormerveer@gmail.com
  • Repair Café Wormerveer-West, De Groote Weiver, Industrieweg 1a (achter). Elke derde woensdag van de maand, van 13.30 tot 16.00 uur.
  • Repair Café Zaandam, Kinderboerderij Darwinpark, De Weer 31. Elke derde vrijdag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur.
  • Participatiecentrum THUIS in de Wijk, Touwslagerstraat t/o 15, Zaandam Zuid. We knappen kapotte spullen op in onze werkplaats voor een kleine vergoeding.
  • Repair Café Oostzaan, Buurtvereniging ‘De Bres’ Verenigingsgebouw, Dr. Snijderstraat 2a. Elke tweede zaterdag van de maand, van 10.00 tot 13.00 uur.
  • Repair Café Koog aan de Zaan, Het BrandtWeer, Breestraat 110. Elke tweede zaterdag van de maand.
  • Repair Café Zaandijk, De Boed, Willem Dreeslaan 1. Elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.
  • Wormer: De Omslag (dorpshuis naast het winkelcentrum). Data in 2017: 21/4, 19/5 en 23/6.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *