Westzaan klopt Jisp, Hercules wint bij Sporting

Afgelopen weekend startten voor de meeste teams in de Zaanstreek de competities van het seizoen 2022/23. Twee derby’s stonden op het programma. Zaterdag won Westzaan van Jisp, Hercules won de uitwedstrijd bij Sporting Krommenie.

De nieuwe fusieclub ZVC’22 verloor haar eerste competitiewedstrijd. Ook VV Knollendam – dat voor het eerst weer met een 1e elftal aantrad – ging onderuit.

2e Divisie

OFC wist zaterdag weer geen punten te pakken, op eigen veld was dit keer Kozakken Boys met 2-4 te sterk. De Oostzaners staan met 4 punten uit 7 wedstrijden op een laatste plek. 

3e klasse zaterdag

In haar eerste competitiewedstrijd als nieuwe club, verloor ZVC’22 met 1-4 van het sterke De Volewijckers. Fortuna W. (zat) verloor met 3-2 van het sterke Always Forward.   

5e klasse zaterdag

De enige derby op zaterdag werd gewonnen door Westzaan (zat). In een leuke en spannende wedstrijd trok de thuisploeg tegen vv Jisp uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind

2e klasse zondag

Saenden kende een prima debuut in de 2e klasse. De ploeg van Guillaume Groot was met 1-3 te sterk bij Kleine Sluis. KFC daarentegen kende een valse start en ging met 0-1 onderuit tegen FC Den Helder.  

3e klasse zondag

Zondag stond er met Sporting Krommenie – Hercules Zaandam meteen een kraker op het programma. De bezoekers zetten hun ambities kracht bij en wonnen met 0-2. SVA dat een sterke voorbereiding kende, speelde met 1-1 gelijk bij VSV. WSV’30 startte het seizoen goed met een 2-3 overwinning bij Ankaraspor, terwijl RCZ hardhandig kennis maakte met de 3e klasse. De promovendus verloor met maar liefst 8-1 van Swift. 

5e klasse zondag

Na 1 jaar géén 1e elftal te hebben gehad, maakte vv Knollendam weer haar rentree in de competitie. De groen-gelen verloren haar openingswedstrijd echter met 4-1 bij het Amsterdamse OSC.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie. Foto: Westzaan (archief, juni 2022).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *