Voor de koploper in de 5e klasse Westzaan stond er zaterdagmiddag op papier een lastige wedstrijd op het programma. De ploeg moest in de jacht op de titel op eigen veld aantreden tegen subtopper DTS. Uiteindelijk werd het een overtuigende 4-1 overwinning, waardoor Westzaan haar naaste belager Alcmaria Victrix één punt voor blijft met nog één wedstrijd tegoed.

In dezelfde klasse wist vv Jisp de eerste punten van 2024 te behalen. Bij hekkensluiter Sloterdijk werd met 0-6 gewonnen. Hierdoor houdt de ploeg van Peter Tania aansluiting met de ploegen die strijden om de plaatsing voor de promotiewedstrijden. Zowel Sp. Krommenie (zat) als RCZ (zat) verloren van respectievelijk Opperdoes (0-1) en Wieringermeer (2-1), waarmee beide ploegen zich lijken te moeten neerleggen bij een rol in de middenmoot  

In de 4e klasse zaterdag wisten ZVC’22 en ZCFC wederom te winnen. ZVC’22 kent een sterke serie en maakt door de 2-1 zege op Meteoor nog steeds kans op de tweede periodetitel. ZCFC won bij het sterke SVW’27 voor de derde keer op rij (1-2) en neemt daarmee verder afstand van de nacompetitie plaatsen.

Voor hekkensluiter Blauw Wit W lijkt het bereiken van die nacompetitie het maximale. De ploeg leek op eigen veld lang op weg naar een stunt tegen de koploper Andijk, maar in blessuretijd eiste de scheidsrechter een negatieve hoofdrol op door de bezoekers een discutabele penalty te geven. Deze werd ook benut waardoor de thuisploeg alsnog met lege handen achterbleef (0-1). Ook OFC wist niet te winnen, op eigen veld werd maar liefst 1-5 verloren. De Oostzaners verliezen door de nieuwe nederlaag plaatsing voor de wedstrijden steeds verder uit het zicht. 

De uitslagen van zaterdag zijn:

Blauw Wit W – Andijk 0-1
ZVC’22 – Meteoor 2-1
OFC – Egmond 1-5
SVW’27 – ZCFC 1-2
Westzaan – DTS 4-1
Wieringermeer – RCZ (zat) 2-1
Sloterdijk – Jisp 0-6
Sp.Krommenie (zat) – Opperdoes 0-1

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door: sportredactie Orkaan, foto Blauw Wit W – Andijk Theo van Vlaanderen