Het stuk van de Westzijde tussen de Harenmakersstraat en het kruispunt met de Vincent van Goghweg wordt opgeknapt. Van 12 juni t/m 11 augustus 2023 wordt dat stuk weg volledig afgesloten voor alle verkeer.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Van Goghweg, Provincialeweg en Stationsstraat. Fietsers moeten via de Harenmakersbuurt omrijden.

De afgelopen twee jaar is aan de Westzijde, naast de Bernhardbrug, gebouwd aan de appartementencomplexen De Industrieel. Het bouwverkeer heeft de weg beschadigd en de ontwikkelaar gaat deze volledig vervangen.

Tegelijkertijd wordt de Westzijde verkeersveiliger. De fietsstroken worden verbreed, waardoor de weg smaller wordt en auto’s worden ‘gedwongen’ om langzamer te rijden volgens Zaanstad. Ook komen er oversteekplaatsen. Dit stuk Westzijde blijft overigens 50 km.

De omleiding zal tot extra verkeersdrukte leiden. Direct aanwonenden krijgen van de aannemer nog een brief over parkeren en het ophalen van huisvuil.

Tekst: Piet Bakker (De Orkaan), foto: Sonja Puhl-Diehle (Fietsersbond Zaanstreek), bronnen: bewonersbrief Zaanstad en eerder nieuws op De Orkaan.