Westzijde bij Van Goghweg twee maanden afgesloten

Het stuk van de Westzijde tussen de Harenmakersstraat en het kruispunt met de Vincent van Goghweg wordt opgeknapt. Van 12 juni t/m 11 augustus 2023 wordt dat stuk weg volledig afgesloten voor alle verkeer.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Van Goghweg, Provincialeweg en Stationsstraat. Fietsers moeten via de Harenmakersbuurt omrijden.

De afgelopen twee jaar is aan de Westzijde, naast de Bernhardbrug, gebouwd aan de appartementencomplexen De Industrieel. Het bouwverkeer heeft de weg beschadigd en de ontwikkelaar gaat deze volledig vervangen.

Tegelijkertijd wordt de Westzijde verkeersveiliger. De fietsstroken worden verbreed, waardoor de weg smaller wordt en auto’s worden ‘gedwongen’ om langzamer te rijden volgens Zaanstad. Ook komen er oversteekplaatsen. Dit stuk Westzijde blijft overigens 50 km.

De omleiding zal tot extra verkeersdrukte leiden. Direct aanwonenden krijgen van de aannemer nog een brief over parkeren en het ophalen van huisvuil.

Tekst: Piet Bakker (De Orkaan), foto: Sonja Puhl-Diehle (Fietsersbond Zaanstreek), bronnen: bewonersbrief Zaanstad en eerder nieuws op De Orkaan.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Nou, de laatste loodjes. Moet gebeuren.
  Laten we hopen dat het laatste stukje fietsstrook ri Vincent van Goghweg breder gaat worden dan die 40 cm zoals het nu nog is.
  Het trottoir is klaar en meer dan breed genoeg, geen idee hoe ze dat met de fietsstrook gaan doen, er zullen toch ook twee voorsorteerstroken voor het autoverkeer moeten blijven lijkt me en meer weg is er dacht ik niet.

  • P.can langen

   Ik ben inderdaad benieuwd hoe ze dat gaan doen met het verkeer dat moet wachten voor de brug en het verkeer dat rechtdoor moet

 • Rein Bakker

  Gemiste kans om hier een 30km zone van te maken helaas.

  • M roel

   Helemaal mee eens. Een gemiste kans. Door het fiestpad te verbreeden zal de snelheid van het overige verkeer niet minder snel worden. Hooguit dat het overige verkeer de fiets strook gebruiken om overheen te rijden.

 • Trudy de Rooij

  Natuurlijk, jarenlange ellende voor zowel voetgangers, fiets en auto wordt afgesloten met 2 maanden afsluiting. De bewoners van de straten langs de westzijde worden flink gestraft, de leefbaarheid en bereikbaarheid is ver te zoeken. Ik denk dat de ellende nog lang niet over is, het verkadeterrein word immers ook nog bebouwd?
  Waarom de westzijde herbestraten als daarna het toch weer kapot wordt gereden, op de stoep geparkeerd en fietspaden bezet door vrachtwagens en bestelbussen. Houdt het dan nooit op?

 • Jan Mulder

  En erg fijn voor alle omwonenden bij de provinciale weg en de Stationstraat. Immers gaat de provinciale weg ter hoogte van het IKC Etbuut en Westerkim dicht vanwege de sloop voor het plaatsen van de kroon. Het wordt dan toch wel redelijk een grote verkeerschaos als je dat gelijktijdig doet…

 • Karina De Jong

  ik zou zeggen Beatrix brug tijdelijk open

 • Henk Siebeling

  Heb vanmorgen ondervonden dat het situatie erg afhankelijk is van de weggebruiker en dan met name de automobilist. Ter hoogte van de vluchtheuvel werd ik op de fiets bijna geschept door een chauffeur die dacht nog even snel voor mij langs te kunnen gaan. de auto ging rakelings langs mij heen waardoor ik schrok en bijna tegen de vlakte ging. Nu liep het nog net goed af, maar ik neem de volgende keer wel weer de Harenmakerstraat. Het project is om de verkeersveiligheid te verbeteren maar ik ben bang dat het op deze manier gaat niet gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *