‘Whale City Sound’ na 38 jaar uitgezongen…

Barbershopkoor ‘Whale City Sound’ stopt ermee. Het was een ‘hele harde noot om te kraken’ aldus het koor, maar er zat weinig anders op. Ooit was het koor ruim 70 man (m/m) sterk, maar nu zingen er nog maar 23 leden. Hun gemiddelde leeftijd is 70+, dus een groeimodel is het niet.

Unaniem werd het besluit genomen op de algemene ledenvergadering om ermee te stoppen.

Corona heeft het koor geen goed gedaan, door de stop van 1,5 jaar nam het ledental behoorlijk af, nieuwe leden aantrekken bleek lastig in de praktijk.

Om na een periode van 38 jaar Whale City Sound er een punt achter te zetten doet pijn, maar er resten “mooie herinneringen aan glorieuze tijden”.

Op 17 december organiseert het koor een ‘Farewell Night’ waarop voor de laatste keer de gekende songs worden gezongen. Op die avond hopen de Whalers “veel oud-leden, vrienden en relaties te treffen om met hen samen nog één keer het glas te heffen op ons koor Whale City Sound.”

Deze ‘Farewell Night’ is in de Maria Magdalenakerk in Wormer, zaterdag 17 december om 20.15 uur.

Aanmelden kan via bbswhalecitysound@gmail.com of via ‘contact’ op de website van het koor.

Meer uitgaanstips:

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Henk Elzenga

  Dit oud-lid denkt met gepaste trots terug aan de tijd, die hij met dit koor heeft beleefd.
  Niet alleen aan het feit deelhebber te mogen zijn van deze zingende vriendengroep, maar
  natuurlijk ook terugkijkend op de bijzondere optredens, die hij met hen heb mogen meemaken! Denk aan o.a:
  Kerstconcerten in de Zaanse kerken en zelfs in de oude Bavo in Haarlem tot in de Westerkerk en De Duif in Amsterdam.
  En dan niet te vergeten een optreden met de musicalsterren ‘De Westendeners’ uit Londen in het Concertgebouw. Een wedstrijd voor de TV in ‘Korenslag’. Negen keer kampioen van
  Nederland in Barbershop-conventies (wedstrijden). Vele buitenlandse conventies, van Amerika, Glasgow, Krakau alsook vele in Engeland. En….dat soms met ruim 60 man!
  Dit was even pochen, maar bij het feit dat nu na 38 jaar dit allemaal ten einde is, moest dit even gemeld worden,,,,,,,,,,,,vind ik! Met de hoop, dat degene, die dit een beetje teveel van ‘het goede vinden’ mij dit zullen vergeven!

 • Henk Wijngaards

  Dag klinkt als een heel bijzonder koor heer Elzinga. Dat is zeker niet te veel van het goede.

 • Gerard Hooreman

  Niets teveel gezegd . 13 jaar lid geweest van deze fijne groep zingende mannen. Een hoogtepunt was ook het 25 jarig bestaan dat werd gevierd in de Pfaltz. Jammer dat het nu stopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *