De modezaak Pien & Lien vertrekt uit Assendelft. De modezaak in het winkelcentrum van Saendelft zal binnenkort de deuren sluiten. Aan de ramen van de winkel zijn posters opgehangen: 50% korting, binnenkort verhuizen wij. 

Op sociale media wordt niks gedeeld over het vertrek. De laatste post gaat over een actie die loopt vanwege Pinksteren. Vanwege Pinksteren zijn de eigenaren lastig te bereiken, waardoor we niet weten waarom de dames vertrekken. 

Ook op hun website wordt niks over het vertrek gedeeld en de omliggende winkels zijn op de hoogte van de reden van het vertrek. Op Facebook wordt wel gedeeld dat er een nieuwe webshop in Purmerend is geopend.

Pien & Lien is een modewinkel opgericht door de hartsvriendinnen Philippine (Pien) en Evelyn (Lien). Sinds 2006 ‘biedt de winkel trendy en betaalbare kleding voor dames’. Zij begonnen in een kleine boetiek in Egmond aan Zee, en melden op de website over de locatie in Saendelft: ‘Hier gaan we echt niet meer weg.’ Helaas blijkt dat laatste niet helemaal te kloppen. 

Door: Sascha Timmerman