Dit Paasweekend staan er maar enkele inhaalwedstrijden op het programma. Zonder te spelen kan Sporting Krommenie de 2e periodetitel pakken in de 3e klasse zondag, maar is daarbij afhankelijk van het resultaat tussen VSV en Bergen. De ploeg van Jordi van Beek heeft in de 2e periode 19 punten behaald en concurrent Bergen staat op 18 punten. Aangezien Sporting een beter doelsaldo heeft, zal de ploeg, bij een gelijkspel of nederlaag van Bergen maandag de 2e periodetitel winnen. Daarmee plaatsen ze zich sowieso voor de promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen.

Ook voor Westzaan staat er een belangrijke inhaalwedstrijd op het programma. De koploper in de 5e klasse zaterdag gaat zaterdag op bezoek bij RCZ (zat), dat nog volop strijd om plaatsing voor de promotiewedstrijden. Bij winst groeit de voorsprong op nummer twee Alcmaria Victrix naar zeven punten en dan kan de ploeg met nog vijf wedstrijden te gaan de titel bijna niet meer ontgaan.

In de 4e klasse zaterdag ontvangt OFC maandag Meteoor. De Oostzaners zijn na enkele onrustige weken inmiddels weggezakt naar de tiende plaats. Een plaats dat deelname aan de nacompetitie voor degradatie naar de 5e klasse betekent. Tegenstander Meteoor staat momenteel op de veilige negende plaats en heeft twee punten meer en ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Een overwinning is dus al bijna noodzakelijk om de aansluiting met de veilige middenmoot te behouden.   

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 30 maart
14.30 uur RCZ (zat) – Westzaan

maandag 01 april
14.30 uur OFC – Meteoor

Door sportredactie De Orkaan. Foto’s: Theo van Vlaanderen.