Wordt Westzijde “aangename aanloopstraat”?

Morgenavond komen winkeliers, eigenaren van panden, ambtenaren en andere betrokkenen bij elkaar om te praten over de Westzijde als “aangename aanloopstraat”.

Het gaat op deze avond over het hele gebied tussen Gedempte Gracht en Klokbaai.

De kansen zijn de ontwikkeling van historische panden (ABN AMRO) maar het gebied wordt ook bedreigd door leegstand.

Dat gaat om veel veel dan één pand. Zo staat het historische pand waar tot voor enkele maanden kledingwinkel Fred Kelly in zat leeg. Daarnaast is in het pand van Schoenenreus een tijdelijke outlet gevestigd, aan de overkant staat Westzijde 11 leeg. Ook de panden van Ekoplaza, Prenatal, PriceLess en Berg & Berg staan leeg. Naaimachinewinkel Schipper is dicht. (Morgen gaat De Orkaan de leegstand nog eens langs.)

berg en berg

De avond wordt geopend door wethouder Dennis Straat, ook Inverdan-Paus Sjoerd Soeters en Leon Hamming (de Saenkanter) zijn aanwezig.

In de detailhandelsvisie van de gemeente Zaanstad is de Westzijde deel “kerngebied” (rood op de kaart – tot de Stationsstraat) en deels “aanloopgebied” (groen op de kaart).

detailhandelsvisie centrum zaandam

Waar: Verkadefabriek, Westzijde 174a (Bakery Institute)
Wanneer: 19:00 – 21:30
Opgegeven via netwerkenenmarkten@zaanstad.nl

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Graag alle lelijke voorbouwsels weg, terug naar de gevels die er ooit stonden. Gevolg is minder m2 winkelruimte, maar dan juist ruimte voor leukere kleine winkels. Hoewel dit wellicht wat hoog gegrepen is: http://archief.zaanstad.nl/beeldbank/detail?q=westzijde&page=3&rows=45&asset=4937c44d-1837-4eed-a7db-2c509d532121

 • richard

  leegstand is ook denk ik de rede omdat de internet web winkels de grond uit groeien en daar alles goedkoper is ..en de panden zijn vrij duur van horen zeggen in Zaandam dus alle producten worden duurder…dan is het al snel beslist voor de hard werkende burger die bijna niks meer overhoud dankzij de regering …als er iets 10 euro in een winkel kost en 6 euro op internet lijkt het me logies dat je voor de 6 euro gaat voor het zelfde item

 • Typo

  Nog spannende uitkomsten van deze bijeenkomst?

 • De Orkaan

  Daardoor moet je Dagblad Zaanstreek lezen… “minder regels” zou oplossing zijn. Kan iedereen echt z’n eigen gevel plaatsen.

 • Huibert Latenstein

  Zolang het college van Zaanstad en de gemeenteraad nog bezwaar hebben tegen een oliebollenkraam bij oud en nieuw, een leuk ijskarretje zomers ik noem nu twee locale politieke items. En wanneer ik naar de economische ontwikkelingen kijk c.q. de transformatie van fysiek shoppen naar internet kopen de komende decennia zal de Westzijde echt geen aangename aanloopstraat worden. Het parkeren is in Zaandam al een ramp, alsmede het fietsbeleid. Ongetwijfeld zal de Westzijde door de Gemeente Zaanstad de hemel ingeprezen worden,
  daar gaat natuurlijk weer een hoop gemeenschapsgeld inzitten net als bij het “wereldwonder”Inverdan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *