In de 3e klasse stond er in Wormer een derby op het programma. Thuisploeg WSV’30 ontving Hercules Zaandam. Net als eerder dit seizoen was WSV’30 uiteindelijk de sterkste. De thuisploeg won met 3-1 en passeerde daarmee de Zaandammers, op doelsaldo, in het algemeen klassement.   

Sporting Krommenie wist weer een knappe zege te boeken. Bij Koedijk werd er 0-2 gewonnen en daarmee maakt het nog steeds een goede kans op de 2e periodetitel. Nummer twaalf RCZ verloor kansloos met 1-6 van koploper en zag ook nog eens haar concurrenten in de strijd tegen degradatie punten pakken. 

Ook SVA deed goede zaken in de 2e periode. De uitwedstrijd bij ZAP werd met 1-3 gewonnen en daarmee heeft het volgende week de beste papieren om de 2e periodetitel binnen te halen. Tegen KFC (2-3 nederlaag tegen koploper HSV) verdedigt het dan twee punten voorsprong op naaste concurrent vv Assendelft, dat dit weekend met 5-2 wist te winnen van Meervogels’31. Assendelft speelt volgende week tegen Saenden. De Wormerveerders speelden dit weekend met 2-2 gelijk bij FC Uitgeest   

In de 4e klasse lijkt de strijd om het kampioenschap te gaan tussen vier ploegen waaronder Rood Wit Zaanstad en Zaandijk. De Zaandijkers hadden een vrije ronde, terwijl de Zaandammers op eigen veld uitkwamen tegen het laaggeplaatste Ilpendam. De ploeg van Levinho Wijdenbosch kreeg na vijf duels weer een tegengoal te verwerken, maar wist net als vorige week niet tot scoren te komen. De ploeg leed daarmee een dure nederlaag en aangezien de andere concurrenten wel wisten te winnen, is het ook de koppositie kwijt geraakt.

Fortuna Wormerveer speelde bij het sterke AGB en verloor kansloos met 6-2. De ploeg zakte weg naar de elfde plaats, maar gelukkig zijn de verschillen in de 1e klasse klein. Nummer zes Hillegom heeft namelijk maar drie punten meer.   

De uitslagen van zondag zijn:

  • AGB – Fortuna Wormerveer 6-2
  • Assendelft – Meervogels’31 5-2
  • FC Uitgeest – Saenden 2-2
  • KFC – HSV 2-3
  • ZAP – SVA 1-3
  • RCZ – Egmond 1-6
  • WSV’30 – Hercules Zaandam 3-1
  • Koedijk – Sporting Krommenie 0-2
  • Rood Wit Zaanstad – Ilpendam 0-1

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door sportredactie De Orkaan. Foto FC Uitgeest – Saenden door Theo van Vlaanderen.