Zaanse Energie Koöperatie biedt weer warmtescans aan

Ook dit najaar biedt de Zaanse Energie Koöperatie weer een warmtescan van het huis van de inwoners van Zaanstad aan. Zo een warmtescan kan gebruikt worden om uit te zoeken waar de warmte uit jouw woning verdwijnt en dus de kou binnendringt. Hierdoor kom je erachter welke delen van jouw huis je beter moet isoleren.

De scan van de Zaanse Energie Koöperatie kost 50 euro per stuk. De verwachting is dat de actie in november 2019 van start gaat. Het wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zaanstad.

De warmtescan kan niet op elke dag worden uitgevoerd. Om te scannen voor warmte moet de binnentemperatuur namelijk minimaal 10 graden Celsius hoger zijn dan de temperatuur van de buitenlucht. Hierdoor kunnen de scans op het moment nog niet worden gemaakt en heeft het weer dus een grote invloed op de planning van de actie. Een definitieve planning wordt dan ook niet gemaakt. Als je je inschrijft voor een warmtescan dan kom je op een wachtlijst.

Deze wachtlijst wordt afgewerkt op basis van aanmelding. Hoe sneller je je dus hebt aangemeld, hoe sneller de warmtescan van jouw huis wordt uitgevoerd door de Zaanse Energie Koöperatie. Dit wordt overigens gedaan door vrijwilligers van het bedrijf. Zij voeren de warmtescan van jouw woning overdag uit. Het scannen zal ongeveer anderhalf tot twee uur duren. Hoe lang het daadwerkelijk duurt hangt af van het interview en het formaat van de woning.

Tijdens de scan loop jij als bewoner van het huis mee met de vrijwilliger. Jullie lopen gezamenlijk door het huis, jij kunt dus zelf meekijken naar de beelden. Nadat de warmtescan volledig is uitgevoerd zal een rapport worden opgestuurd. Hierin staan alle gemaakte foto’s en constateringen van de warmtescan. Bovendien krijg je hierbij informatie over welke mogelijke maatregelen je kunt nemen om het warmteverlies van jouw woning te beperken.

Overigens kun je ook zo een warmtescan laten maken van een winkel, kantoor of een ander bedrijfspand. Waarschijnlijk duurt het scannen dan wel wat langer, aangezien het formaat van zo een gebouw vaak groter is. Als je als ondernemer jouw bedrijfspand beter wilt isoleren dan kun je hiervoor een lening van Bridgefund.nl gebruiken. Het isoleren van een gebouw kost natuurlijk veel geld, al helemaal als het een erg grote ruimte is. Toch zal het waarschijnlijk voordelig zijn voor jou als ondernemer om het pand beter te isoleren, hierdoor zal de energierekening verlaagd worden.

Partner-productie met Twenty Four Webvertising B.V.

Deel dit artikel: