‘Zaanse’ film op Utrechts filmfestival

Op het Nederlands filmfestival in Utrecht gaat ook een ‘Zaanse’ film in première. Op 25 september is ‘In het spoor van Robert van Gulik’ van Rob Rombout te zien.

Rombout werkt al jaren in Brussel als cineast en filmdocent maar hij werd in Zaandam geboren en bezocht daar ook het Zaanlands Lyceum.

De documentaire gaat over Robert van Gulik (1910-1967), wereldwijd één van de meest gelezen Nederlandse schrijvers. Deze diplomaat, sinoloog en geleerde werd vooral bekend door zijn detectiveromans rond de figuur van rechter Tie.

rechter tie

Rob Rombout maakte een groot aantal documentaires, en was actief als docent aan diverse opleidingen. Zijn films waren te zien op tv en filmfestivals.

Hij is nu ook bezig met documentaires over Portugal, Sao Paolo en Amsterdam (black & white) en maakte in 2013 een roadmovie over 15 plaatsen in de VS die allemaal Amsterdam heten. Hieronder op de set van ‘In het spoor van Robert van Gulik’.

rom rombout

De première is in Pathé Rembrandt (zaal 2) op zondag 25 september om 13:30 uur. DE film duurt 88 minuten, op de première is er een introductie door de producenten en nawoord van de regisseur.

On the track of Robert van Gulik – trailer from Frederik Nicolai on Vimeo.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *