Zaanse leerkrachten-staking niet welkom op de Zaanse Schans

Update: Net schreven wij dat de leerkrachten van basisscholen aankomende dinsdag zouden gaan staken op De Zaanse Schans. Maar hier blijken ze pertinent niet welkom.

Er wordt uitgeweken naar de muziekkoepel op de Gedempte Gracht in Zaandam.

De medewerkers van de overkoepelende stichting waar 25 Zaanse scholen onder vallen, Agora, zullen ze zich daar 8:30 uur verzamelen. En jij -ja JIJ- bent natuurlijk ook welkom. 

Bij Agora werken meer dan 700 mensen (leraren, administratie, interne begeleiders etc..), dus het zou weleens druk kunnen worden aan de gracht. Er zullen een paar sprekers zijn en er gaat gezongen worden.

Om 9:30 uur gaan de deuren van de scholen weer open. Er zal gezorgd worden voor laptops waar ouders die de petitie nog willen tekenen de kans krijgen om dat te doen.

De scholen van Zaanprimair staken ook, maar die ‘gaan gewoon een uurtje later open’.

De foto boven is een fotobewerking van Erwin Visscher.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Moeten deze mensen niet ontbijten, Groeneveld Eten verzorgt het graag……

 • stef

  De PO-leerkrachten staken NIET.
  Het is een werkonderbrekingsactie/een prikactie.

 • Jaap

  Gastvrij zeg, die Zaanse Schans. Belachelijk.

 • Stichting de Zaanse Schans heeft het beleid om zeer terughoudend te zijn voor wat betreft het toestaan van stakingen, demonstraties en bijvoorbeeld flyeren. Wij krijgen regelmatig aanvragen hiervoor uit binnen- en buitenland en we staan dit in principe niet toe. Dit geldt voor iedereen. Hiermee willen één lijn trekken en er zo voor zorgen dat ons mooie buurtje leefbaar blijft.

  Hoezeer we dit goede doel ook steunen (wij hebben zelfs de tip gegeven om op onder de muziekkoepel te gaan staken), kunnen wij hier helaas niet aan meewerken.

  Peter-Jan van Steenbergen, Stichting de Zaanse Schans

 • De Orkaan

  Als wandelclub De Wielewaal verzamelt op de Zaanse Schans om van daaruit een tocht te maken, mag dat dan wel? En als je daar al toestemming voor zou moeten vragen, aan wie dan? De Zaanse Schans is volgens ons nog steeds een openbare weg. Als je een evenement organiseert moet je daar vergunning bij de gemeente voor aanvragen, en niet bij de Zaanse Schans. Maar in dit geval is het nog maar de vraag of dit een evenement is waarvoor een vergunning nodig is. Als dat zo is, moet die vergunning overigens ook voor het verzamelen bij de muziekkoepel op de Gedempte Gracht worden aangevraagd.

  • Jaap

   Tja, daar zeg je zo wat. Ik begrijp hun standpunt wel maar zolang je dit niet gaat doen in b.v. het Zaans Museum is het inderdaad openbare weg.
   Mm, is wel een puntje Peter-Jan. Waarom bijvoorbeeld braderien ( tegenwoordig overwegend commercieel ) wel ?

 • De Zaanse Schans is in eigendom van Stichting de Zaanse Schans en is tevens openbaar gebied. Dat maakt de Schans op dit vlak bijzonder. Daarom moet je als je iets wilt zowel vergunning van de gemeente als toestemming van Stichting de Zaanse Schans als eigenaar van het gebied hebben.

  Trouwens wel verbaasd dat het niet bekend bij jullie is als rasechte Zaankanters. Is namelijk al een tijdje zo (eigendom Zaanse Schans).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *