Zaanse Natuurmarkt met uitreiking Zaanse Natuur & Landschapsprijs

Op zaterdag 8 juli kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen op de tweede editie van de Zaanse Natuurmarkt. De natuurmarkt wordt van 12.00 – 16.00 uur gehouden bij Stadsboerderij Darwinpark.

Tijdens de Zaanse Natuurmarkt zijn een groot aantal Zaanse verenigingen, organisaties en stichtingen die zich bezighouden met de natuur aanwezig. Welke werkzaamheden verrichten ze allemaal? Er is niet alleen informatie te halen, maar ook van alles te doen.

Er worden interessante, boeiende en ludieke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld goud vinden bij het natuurmuseum, op zoek gaan naar bodemdieren of een eigen brood bakken. Een overzicht van alle activiteiten en tijden vind je op de website van de Zaanse Natuurmarkt.

De markt wordt om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Wessel Breunesse. Aan het einde van de dag, om 16.00 uur, wordt de Zaanse Natuur en Landschapsprijs uitgereikt. Er zullen twee categorieën van prijswinnaars zijn: een prijswinnaar in de categorie ‘organisaties’ en een prijswinnaar in de categorie ‘individuele personen’. Deze prijs wordt door de Bredenhofstichting toegekend als erkenning voor een bijzondere inzet voor de Zaanse natuur en/of het Zaanse landschap.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *