“Kenneth Eijer is de trotse eigenaar van een Bed & Breakfast in Zaandam. Alleen zijn schuurtje is een doorn in zijn oog. Het staat op instorten en hij wil het graag opknappen. Maar de buurman Kees te Kolsté moet daar aan meewerken.”

Rijdende Rechter Meester Visser oordeelde dat te Kolsté zijn pruimenboom binnen drie maanden moet rooien en dat Eijer mag bouwen. Hij hoeft zelfs geen vergunning bij de gemeente aan te vragen.

Wat was het probleem? 

Ja, wat? Wat? 
Is het een schutting? Een gevalletje geluidsoverlast omdat Eijer fan is van het Hazeskoor? Begluurt Kolsté de Duitse deernen door het zijraam van de B&B van Eijer?
Ligt de erfscheiding van Kolsté net een centimetertje teveel naar links? Of is juist Eijer een meter naar rechts gesneakt?
Dumpt Kolsté zijn afval op het terrein van Eijer?
Blijkt het krakkemikkige schuurtje op het terrein van Eijer ineens eigendom te zijn van Kolsté? En, belangrijker nog, kan hij dat onderbouwen met een video waarop duidelijk te zien is dat het verkregen is op een wilde pokeravond?
Staan de stinkende vuilniszakken van Kolsté op Eijers oprit?
Hangt de regenpijp van Kolsté boven de zonnebank van Eijer?
Plassen de Japanse bed & breakfastgasten van Eijer door de brievenbus van Kolsté?
Is er wiet in het spel?
Staat de illegaal geïmporteerde BMW van Kolsté in het schuurtje van Eijer?

Bekijk hier de uitzending nogmaals bij de NPO (KRO-NCRV)

UPDATE: de uitspraak luidde dat Kees te Kolsté binnen drie maanden zijn boom moet kappen, en dat Eijer een nieuw schuurtje mag bouwen, maar wel binnen de erfgrens, want het oude schuurtje stond voor een deel op het terrein van Te Kolsté.

De foto’s komen van B&B Czaar Peter. 

Rijdende rechter 1

Rijdende rechter 2