Zaanstad zomaar een Monet rijker 

De afgelopen dagen zagen we beweging op de muur van het Verzetsplantsoen aan de A.F. de Savornin Lohmanstraat in Zaandam. 

Er werd gespoten dat het een lieve lust was, maar al vrij snel hadden we in de gaten dat het hier om het werk van profs ging. 

We belden Hans de Goot van Saen Makelaars, omdat zijn doek er pontificaal boven hangt (en omdat het tegen de zijmuur van zijn pand gebeurt). De Groot reageert trots: 

‘Het wordt hier weer een stukje mooier. Dat mag best in deze straat.’ 

De makelaar is niet bang voor overspuiters: 

‘Eigenlijk wil ik dat gewoon niet zijn. Het is alleen al gek dat je erbij stil zou moeten staan. Net als dat ik weleens bankjes plaats in de openbare ruimte en dat je dan de neiging hebt om ze aan de ketting te leggen. Dat zou toch allemaal niet nodig moeten zijn.’ 

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Rens Kamminga

  Er zijn vast wel meer plekken in Zaanstad te bedenken waar deze creatievelingen met spuitbus en kwast aan de gang kunnen. Een welkome verademing voor saaie bruine vlakken van baksteen. Chapeau!!

 • Simone Ronchetti

  Gaaf! En ik hoop zo dat dit zo blijft 🙂 (op Oostkade is het niet gelukt, helaas)

 • Caroline Boone

  Géweldig dit!
  Dank aan Saen en dank aan de makers!

 • Anita van der Zee

  Erg mooi en inderdaad er zijn wel meer plekken in Zaanstad waar dit kan.

 • Jacob Reitsma

  Prachtig initiatief! Er zijn 25 Zaanse werken van Monet… Nu nog 24 muren! Wie stelt zijn / haar muur beschikbaar?

  En zolang er geen 25 muren zijn: de Zaanse impressies van Monet zijn allemaal te zien in het Monet atelier (gratis entree!), ingang bij de gedempte gracht bij de Beatrixbrug.

 • Vorige week een paar raam horren gekocht op de Zuiddijk kringloop na de horren twee maal onder de douche te hebben gereinigd kwam er mooi beeld te voorschijn als ik het op zwarte stof had gelegd het lijkt op dit geschilderde muur schildering!

  • R. Ekkes

   Hoi Dea
   Ik zou met die doeken naar een professioneel iemand gaan die er verstand van heeft, wie weet heeft u wel iets duurs in huis zonder dat u het weet.
   Gr. Ruud😘

 • Yede Bruinsma

  Mooi maar zal wel net als de oostkade helaas niet zo mooi blijven. Maar er zijn meer muren die een mooi Zaans verhaal mogen sieren dus vooral doorgaan. Tip misschien zon mooie schildering op de kade aan de loswal. Heb je mooi zicht vanaf de rivier cruiseboot

 • Carolien Hoogenhout

  Geweldig. Muurschilderingen kunnen een enorm verschil maken. Ik weet nog wel een paar lelijke muren! Hogendijk, BSO de Dijk??

 • Marjolein vd kamp..freeke

  Heel mooi ze waren ook op de muur vh hoekhuis peperstraat
  Zo mooi

 • Britta Poeliers

  Hoek Peperstraat is nu ook zo prachtig. Verdient ook jullie aandacht!

 • Wim Habernickel

  Er is er nog een. Tegenover het OMC op de hoek van de Peperstraat.

 • Gre Luttik

  Zaanstad kan zich nuttiger maken door geld uit te geven aan trottoirs( Westzaan) ongelijke stenen ( markt Wormerveer) en zo verder! Tweemaal gevallen in twee jaar,
  Ik ben hierdoor gehandicapt geraakt. Kom op Slegers je hoeft geen schuld te ontkennen. De verschillen op een stukje bestrating van een A4tje zijn zeker 3 cm.
  Volzetten van de openbare ruimte met deze idiotie dekt mijn invaliditeit niet!

 • Heel erg Monet! Prachtig! Alle blinde muren zo! In Krommenie zijn er ook een paar te bewonderen. Daar wordt je blij van!
  Is er een fonds waaruit het betaald wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *