Zakenlui en bestuurders m/v in strakke pakken, prima jurken, met glimmende schoenen, modieuze handtassen, en een optimistische blik vooruit, hieven gistermiddag het glas op 2019 in een behoorlijk gevuld Lab-44.

Er werd kort gesproken door voorzitters van de organiserende partijen: Guido Voss (De Maatschappij), Ton Komen (De Corner), en Petra Derlagen (Vrouwennetwerk Zaanstad+).

Petra Derlagen brak het nieuws door aan te kondigen dat het vrouwennetwerk voortaan ZaanLinQ heet, waarbij de –Q- bestaat uit het teken voor ‘vrouw’. Zaanlin♀ dus (Niet te verwarren met Zaanlin♂).

2019 het jaar van Hoffelijkheid en Samenwerken

De hoofact van de avond was natuurlijk de toespraak van Burgemeester Hamming. Hij heeft zin in 2019, vindt onderwijs belangrijk, roemde Zaanse ondernemers, keek terug op Sinterklaas, en benadrukte het belang van ‘Samenwerken’. Ook valt ons op dat het woord ‘Hoffelijkheid’ meermaals terugkomt tijdens de diverse keren dat wij hem hebben mogen aanhoren.

Wij sneden een klein minuutje, om iets van de sfeer en de toespraak mee te geven. (Op de site van de gemeente kan je er meer over lezen.)