Donderdag werd bekend dat ZCFC per direct afscheid heeft genomen van Patrick Huisman. Zonder de trainer speelde ZCFC zaterdag de lastige uitwedstrijd bij subtopper OFC. In een spannend duel wist het Zaans Oranje uiteindelijk verrassend de drie punten mee naar huis te nemen.

Wij schoten het laatste doelpunt van de wedstrijd waarmee OFC de stand op 2-3 bracht:

Door de 2-3 zege heeft de nummer elf weer de aansluiting met de veilige middenmoot plaatsen en neemt het ook nog verder afstand van de onderste plaatsen met onder andere Blauw Wit W.

De ploeg uit Westknollendam verloor met 4-1 ruim van concurrent Kadoelen, waardoor het bereiken van de nacompetitie om degradatie te ontlopen inmiddels het maximale lijkt te zijn. Blauw Wit W (13e) heeft evenveel punten als de nummer twaalf en maar één punt meer dan hekkensluiter Wherevogels. 

ZVC’22 speelde een goede wedstrijd tegen nummer drie SVW’27 en kwam zelfs op een 2-0 voorsprong. Ondanks meerdere grote kansen wist de nummer vijf van de 4e klasse de voorsprong niet verder uit te breiden. Een paar minuten voor tijd kreeg de ploeg daarvoor de deksel op de neus, toen SVW’27 alsnog op gelijke hoogte kwam. Ook al liep ZVC’22 in de strijd om de promotie plaatsen één punt in op concurrent OFC, voelde het knappe gelijkspel toch meer als twee verloren punten.

In de 3e klasse wist nummer twaalf Fortuna W (zat) in een doelpuntrijk duel toch nog een punt te pakken. Door een late gelijkmaker werd er 4-4 gelijk gespeeld tegen DEM. Gezien de onderlinge verschillen in de competitie, zal de ploeg zich komende periode moeten richten op het ontlopen van directe degradatie en hopen dat ze via de nacompetitie alsnog veilig kunnen spelen 

De uitslagen van zaterdag zijn:

  • Fortuna Wormerveer (zat) – DEM 4-4
  • ZVC’22 – SVW’27 2-2
  • Kadoelen – Blauw Wit W 4-1
  • OFC – ZCFC 2-3

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

De sportredactie De Orkaan. Foto / filmpje OFC – ZCFC van Merel Kan.