Dit weekend staat in het teken van een inhaalronde. ZCFC, dat donderdag bekend maakte dat het de samenwerking met trainer Patrick Huisman per direct heeft opgezegd, gaat op bezoek bij OFC. Technisch bestuurslid van ZCFC Ron Karreman wacht voor de rest van het seizoen de zware opgave de ploeg naar de veilige middenmoot te loodsen. De ploeg staat momenteel met twaalf punten op de elfde plek in de 4e klasse. De Oostzaners daarentegen doen volop mee in de strijd om de promotieplaatsen. De nummer vier kan bij een overwinning goede zaken doen, aangezien concurrenten ZVC’22 (vijfde) en SVW’27 (derde) tegenover elkaar staan.

Nummer twaalf Blauw Wit W gaat op bezoek bij nummer tien en concurrent Kadoelen.

Fortuna W (zat) vecht zaterdag in de 3e klasse bijna voor haar laatste kans om nog maar enigszins aanspraak te houden op de veilige middenmoot. De nummer twaalf, dat ook nog eens drie strafpunten heeft gekregen, heeft inmiddels een achterstand van 10 punten op de veilige nummer acht HCSC. Tegenstander DEM staat negende met acht punten meer.

Zondag staan er drie wedstrijden op het programma en alle drie in de 2e klasse. Saenden dat bezig is met een goede reeks ontvangt JVC en kan bij een zege verder afstand nemen van de onderste plaatsen. Datzelfde geldt voor KFC dat op bezoek gaat bij concurrent Medemblik. De verschillen in de 2e klasse zijn zo klein dat beide ploegen bij een overwinning aansluiting krijgen op de brede subtop die om de promotieplaatsen strijdt. Nummer twee SVA zal zich van de onverwachte nederlaag vorige week bij FC Uitgeest willen revancheren bij het wisselvallige Flevo.

Het volledige programma dit weekend is:

zaterdag 10 februari

  • 14.30 uur Fortuna Wormerveer (zat) – DEM
  • 14.00 uur ZVC’22 – SVW’27
  • 14.30 uur Kadoelen – Blauw Wit W
  • 14.30 uur OFC – ZCFC

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zondag 11 februari

  • 14.00 uur Saenden – JVC
  • 14.00 uur Medemblik – KFC
  • 14.00 uur Flevo – SVA

Door sportredactie De Orkaan. Foto van ZCFC door Theo van Vlaanderen