Zelfvoorzienend op vakantie én werken met zonnepanelen op je camper

De investering in een paar zonnepanelen op de camper kan zichzelf dubbel terugbetalen. Met een mobiel vakantiehuisje dat zichzelf grotendeels van stroom voorziet kan men nu echt gaan en staan waar men wil. En thuiswerkers hebben bedacht dat hun camper prima dienstdoet als verplaatsbaar kantoor. Een uitkomst voor veel bezitters van een Hymer, Volkswagenbusje of wat voor merk dan ook.

Duurzaamheidsstreven gaat gewoon door in coronatijden

In deze aparte tijden waarin we van persconferentie naar persconferentie leven is er veel veranderd: niet alleen de technologie wordt intensiever dan ooit gebruikt om met elkaar in contact te blijven, het streven naar duurzaamheid gaat tussen de bedrijven gewoon door, waarbij de techniek ons veel stappen laat maken. Een camper die vrijwel het hele jaar in de garage staat, dat is niet erg duurzaam. Veel bezitters kiezen ervoor om het ding te verhuren wanneer ze er zelf geen gebruik van maken, via websites als Camptoo of Goboony. Dankzij de huidige communicatietechniek is het voor vakantiegangers die altijd al eens met een camper op pad wilden, een kwestie van drie gegevens (data, aantal personen, afhaalplaats) invullen op die websites en er poppen allerlei exemplaren op.

Geen verlengsnoer

Techniek en duurzaamheid ontmoeten elkaar ook wanneer thuiswerkers gebruik gaan maken van hun camper. Ze rijden ’s morgens naar een rustig parkeerterrein – wellicht met inspirerend uitzicht – doen hun werk, maken tussendoor een wandelingetje en keren aan het einde van de dag weer huiswaarts. Sommigen zetten hem voor de deur van hun eigen woning en sluiten een verlengsnoer aan, maar met zonnepanelen op het dak zijn er minder beperkingen. Even een rondje zonnepanelen vergelijken levert de nodige inzichten op voor diegenen die erover denken om hetzelfde te doen. Die investering betaalt zich terug, zeker bij intensief gebruik – dus wanneer de camper verhuurd wordt of als thuiswerkplek wordt toegepast buiten de vakanties om.

Drie vliegen in één klap

Vakanties worden avontuurlijker en het decor van de plaats waar men werkt is elke dag anders. Het campertje staat niet het hele jaar spinnenwebben te vergaren en men heeft bovendien een mooie plek om ongestoord een marketingplan, een concept voor een nieuw hip evenement of een planning voor een transportbedrijf uit te werken. Even geen kinderen die hun broodnodige aandacht opeisen, geen partner die ook thuiswerkt (hetgeen nogal eens irritatie en stress oplevert, weten we sinds de eerste lockdown) en geen buren die besluiten om de badkamertegels eruit te gaan bikken net als de werknemer aan iets moeilijks wil beginnen. Rust aan het hoofd en productiever bezig, duurzaam gebruik van een anders werkloos voertuig dat zelfvoorzienend is, het zijn al gauw drie vliegen in één klap.

Partnerproductie / Advertorial – Twenty Four Webvertising B.V. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze bijdrage.

Deel dit artikel: