Zeven docenten nemen ontslag bij De Roos

Volgens De Telegraaf hebben zeven docenten van de Islamitische basisschool De Roos in Zaandam ontslag genomen. Schoolbestuurder Mustafa Derin van De Roos zegt dit aantal van zijn directie te hebben vernomen, maar ’kan niets zeggen’ over de reden.

De Telegraaf citeert Klaas Hiemstra van School en Veiligheid die stelt: dat “deze docenten zich onder druk gezet en gecontroleerd voelen; of ze wel trouw zijn aan de Turkse staat. Ze zijn vermoedelijk bang, maar openlijk wordt dat niet gezegd.”

De school wordt in de Turkse media en via lijsten op sociale media afgeschilderd als een Gülenschool waardoor ouders hun kinderen van school nemen.

Ongeveer derde van de 400 leerlingen van De Roos heeft inmiddels ook een andere school gezocht. Dat zijn Turkse kinderen. Op de school zitten ook veel niet-Turkse kinderen.

Onderwijswethouder Dick Emmer zegt tegen De Telegraaf:

“Ik heb helaas ook vernomen dat er docenten zijn opgestapt. Daar kun je niets tegen doen. We kunnen alleen zorgen dat de uitgeschreven kinderen op een andere school terechtkomen en dat is gelukt. Daarnaast waren er nog zeven kinderen die niet kwamen opdagen en daar is dinsdag de leerplichtambtenaar langs geweest.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *