Zo maak je je tuin klaar voor het voorjaar

Ja, de winter is inderdaad nog maar net begonnen in Nederland. Toch is het nu al zaak om je voor te bereiden op de voorjaar, want dan wil je natuurlijk wel weer van een prachtige tuin kunnen genieten.

Om dit te kunnen doen zul je eigenlijk nu al je handen uit de mouwen moeten steken. Je tuin in perfecte staat krijgen voor de lente doe je met de onderstaande tips.

Haal je meubels uit de stalling

Tijdens het voorjaar zul je volop willen relaxen in je eigen tuin. Dit doe je natuurlijk op comfortabele meubels. Zo zal het dan ook weer zaak worden om je tuinmeubilair uit de garage of het tuinhuisje te halen. Je kunt ze vervolgens weer op hun vaste stekkie neerzetten. Het is overigens slim om te kiezen voor vochtbestendige tuinmeubels. Hierdoor zal de regen die we nog wel eens op ons dak krijgen tijdens de lente geen probleem zijn voor je loungeset tuin. Vergeet niet om de tuinbank aan te kleden met mooie, comfortabele kussentjes en dekentjes.

Snoei de juiste planten

Voordat de winter begint zul je al een groot deel van je planten moeten snoeien. Toch geldt dit niet voor alle soorten. Met name laatbloeiers zullen namelijk gesnoeid moeten worden na de winter, in het voorjaar dus. Hierbij kun je onder andere denken aan rozen, hortensia’s en vlinderstruiken. Weet je niet zeker wanneer je precies een plant moet snoeien. Vraag dit dan aan een specialist. Natuurlijk zou je ook een hovenier in kunnen huren voor het snoeien van de planten, wat voor jou nog makkelijker is.

Maak de tegels schoon

De tegels in je tuin zullen het zwaar hebben gehad tijdens de winter. In een mum van tijd zal er groene aanslag ontstaan op de betegeling, wat komt doordat de kou, vocht, zon en regel constant elkaar afwisselen. Een fan ben je natuurlijk niet van die groene aanslag, dus je wilt hier zo snel mogelijk van af komen. Dit doe je met een goede schoonmaakbeurt. In de meeste gevallen zal een hogedrukspuit al voldoende zijn, maar soms zul je toch een speciaal schoonmaakmiddel moeten gebruiken om de groene aanslag van de tegels te verwijderen. 

Partnerproductie 24Webvertising

Deel dit artikel: