Eerder schreven we over de rijk aanwezige gokreclame rond het beachvolleybalveld op De Burcht. De vlaggen hingen naast die van het sportbedrijf Zaanstad, maar die waren in het weekend plots allemaal verdwenen. Het Sportbedrijf heeft er niks mee te maken.

Maar dit terzijde, het Zomaar Zaans Minuutje bevat immers geen nieuws. Er werd zaterdagmiddag gespeeld, de sfeer was gemoedelijk, maar het grote publiek bleef weg. Wij waren er wel.

Hoe dan ook, echt nieuws is het dus niet.

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, okΓ©, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Vandaag: vanaf het eeuwenoude plein aan de Zaan een fijn minuutje topsport in de hete zon.

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Door: Merel Kan (De Orkaan): tekst, foto, video. Muziek: De Orkaan/Piet Bakker of De Kift, met grote dank aan Bas Sommeijer en Abe die samen de kinderen spotten.