Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers #blijmee

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Gisteren kochten we kaas bij De 47-jarige Witte Kaashal in Krommenie. We zouden kunnen schrijven over de kaas die jong binnenkomt, niet in plastic wordt gezet, daardoor goed ‘natuurlijk’ kan ademenen in het oude pakhuis waar de temperatuur perfect is en die pas bij de juiste rijpheid over de toonbak gaat. Ook kunnen we je vertellen dat er alleen verkocht wordt op vrijdag en zaterdag want: ‘Een stuk kaas koop je voor de hele week’. Dat doen we allemaal lekker niet. We tonen je slechts een minuutje van de dag:

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van: