Zomaar een Zaans Minuutje: Fietspad Oostzaan 🎥

Bij De Orkaan zitten we bovenop het nieuws. We bedrijven topsport, staan altijd aan, en zien de Zaan. En, oké, een heel enkele keer hobbelen we achter feiten aan. Gelukkig worden we in die gevallen doorgaans tot de orde geroepen door onze messcherpe lezers: #blijmee.

Toch vinden we dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Soms biedt de Zaan niks nieuws, maar is het fijn te kijken. Nu en dan trakteren we je (en ons!) daarom op een Zomaar Zaans Minuutje waarin weinig tot niks gebeurt.

Gisteren fietsten we over het nieuw asfalt van het fietspad tussen Oostzaan vanaf de Stationstraat en Zaandam. Het weer was niet fraai, maar de wielen gleden zo soepel dat we de tijd vergaten. Daardoor werd het een extra lang Zaans Minuutje. Het mooiste is: er was geen enkele nieuwswaarde:

Eerder schoten we zomaar een Zaans Minuutje van:

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Aaf Aafjes

  Het is een prachtige verbinding om van Zaanstad in Oostzaan of recreatiegebied het Twiske te komen of door te fietsen naar Amsterdam Noord . Mooie nieuwe asfaltlaag. Hadden voor het goeie ook laatste stukje, de Stationsstraat van Oostzaan, opnieuw mogen bestraten of ook asfalteren. Maar de moeite waard om op te nemen in een rondje fietsen. Mooi weergegeven in filmpje

 • Jan Heitlager

  de naam van het fietspad is Otterbospad. De kantbelijning is uitkomst van overleg met fietsersbobd zodat pad in donker ook verkeersveiliger is. Reefbrug schijnt op korte termijn te worden gerenoveerd. Ja, aansluiting met Stationsstraat is nog geen fraaie uitnodiging en kruising met De Haal vraagt om voorzichtigheid.

 • Dick Hartenberg

  Een hele verbetering. Zaanstad dient haar gedeelte van het fietspad nog wel aanpakken. Zaanstad scoort hoog in de gemeentebelasting, maar je ziet hiervan als burger niks terug.

 • Gerie loupatty

  verlichting is ook geen overbodige luxe bvb op zijne energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *