Per 1 juni busbrug weer dicht in spits

Busbrug De Binding is vanaf donderdag 1 juni weer dicht tijdens spits. Vanaf eind januari 2017 was de brug tijdelijk de hele dag open omdat er gewerkt werd aan de Houtveldweg.

De tijdelijke openstelling heeft de gemeente gebruikt om onderzoek te doen naar eventuele permanente openstelling zoals in het coalitieakkoord was afgesproken. Dat onderzoek wordt voor de zomer naar de raad gestuurd.

Bewoners van Westerkoog hebben zich in januari tevergeefs verzet tegen de tijdelijke openstelling. In februari werd opnieuw actie ondernomen om de openstelling ter discussie te stellen. De twee artikelen op De Orkaan leverden bijna 100 reacties op. Ook op Facebook liepen de gemoederen hoog op.

Het onderzoek dat in het coalitieakkoord werd beloofd, zou aanvankelijk in 2015 plaatsvinden, later werd dat uitgesteld tot 2016 en het heeft dus tot dit jaar geduurd voordat het echt werd uitgevoerd.

Vanaf 1 juni mogen op werkdagen tussen 07.00 uur en 09.00 uur en tussen 16.00 uur en 18.00 uur alleen bussen van de brug gebruikmaken. Buiten de spitsuren en in het weekeinde mag alle verkeer, met uitzondering van vrachtwagens, over de brug.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Gert Jan Negrijn

  Dit is te idioot voor woorden !!!!!

  De afgelopen maanden, gedurende de openstelling, is gebleken dat er nauwelijks meer overlast is.

  Wie of wat is toch die lobby die dit iedere keer verpest voor het milieu en de omwoners ?

  Open die busbrug !!!

  Wellicht tijd voor acties !!!

  Gert Jan Negrijn, bewoner westerwatering recht tegenover de busbrug.

  • Wim

   Jij steekt zeker nooit de Wildeman en/of Glazenmaker over in WesterKoog tijdens de spits? De klagers uit WesterWatering zien helaas niet het verschil tussen de weg buiten WesterWatering om en de weg dwars door de woonwijk Westerkoog. Jammer dat men daar alleen maar denkt aan eigen belang en niet in het belang van de verkeersveiligheid in een woonwijk als WesterKoog. Klagen moet je doen bij Zaanstad, die hebben bedacht dat ze meer geld konden innen door het stuk grond, bestemd voor de WesterKoogweg richting de Binding, te verkopen aan de Prinsenstichting. Terwijl alle bewoners in WesterKoog al betaald hadden ook voor de doorgaande weg. Dus klachten…………….bij ZAANSTAD.

   • Boon

    Nee klagen bij de Westerkogers die eerst de weg buitenom hebben afgeschoten en toen massaal tegen de weg binnendoor gingen. Zodat de gemeente het afsloot. Ja en toen de grond dus volgens WesterKogers niet meer nodig was kon het wel verpangeld worden. Maar helaas de politieke wind draaide wat en de brug ging weer op een kiertje en vielen de Westerkogers in eigen mes.
    Niet janken maar of Prinsenstichting uitkopen of alsnog buitenom.

   • Jimmy

    Het verbaast me dat er mensen uit westerkoog tegen zijn. Het is er in de spits niet druk en er rijd net zoveel verkeer van westerkoog westerwatering in dus open dat ding

 • Herman Aartsen

  De weg binnendoor is afgeschoten omdat schooljeugd dan vier maal per dag deze drukke weg zouden moeten oversteken. Gemakzuchtig is toen door gem Zaandam een weg door het natuurgebied Westzijderveld getekend, welke door hogere instanties is geschrapt. Om toch enigszins realistisch openbaarvervoer mogelijk te maken is de binding als busbrug ontworpen. Door politiek gedraai is daar een beperkte openstelling bijgekomen. En nu willen de bewoners van Westerwatering i.p.v. de toegestoken vinger de gehele hand.

  • Boon

   De weg buitenom stond al op de kaart toen de kindjes waar je het overhebt nog in papas geweer zaten. Niks drukke weg om over te steken.

 • In juli beslist de gemeente over 24 uurs openstelling
  Zie: http://www.Westerkoog.eu

 • Facebook – Westerkoog.EU
  Veel reacties

 • Boon

  Gesloten voor vrachtauto’s maar wat schetste mijn verbazing dat een auto van Greuter(BVTN48) zo voor me langs de busbrug overschoof. Kijk dat zijn nu degenen die het verpesten voor de welwillende wijkbewoners rond de brug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *