10e Festival Klassiek aan de Zaan

In het Zaantheater is op zondag 25 september de 10e editie van het Festival Klassiek aan de Zaan. Grateloos voor niks!

Er zijn optreden van het Noordhollands Jeugdorkest, Rajakymoes, het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief, accordeonorkest Con Piacere, Operettevereniging Czaar Peter en de jonge Zaanse zangtalenten Fee Suzanne de Ruiter en Sam Eggenhuizen.

Het Festival begint om 14.00 uur met het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief onder leiding van Ilse Eijsink. De klarinettisten spelen stukken van Piazolla en Gershwin, maar ook van de Zaanse componist Robin de Boer (20), m.m.v. leerlingen van het project Muziek Maakt School.

Symphonie Fantastique

De jonge talenten van het Noordhollands Jeugdorkest spelen onder leiding van dirigent Bas Pollard. Op het programma staan de Symphonie Fantastique van Berlioz en de tweede symfonie van Borodin.

Als solisten treden op de Zaanse sopraan Fee Suzanne de Ruiter (19) en bas-bariton Sam Eggenhuizen (22) – (foto boven). Zij zingen samen aria’s uit Le Nozze di Figaro van Mozart. Fee Suzanne zingt daarnaast stukken van Rossini. Sam Eggenhuizen zingt een lied uit de Driestuiversopera.

Rajakymoes!

Het jongerenorkest Rajakymoes! onder leiding van Erik van Deuren speelt ‘A Brief History of Time’ met muziek en videobeelden en werken van Michael Nyman, Philip Glass, Igor Stravinsky, Charles Mingus, Louis Andriessen, Badalamenti (Twin Peaks) en Terry Riley.

Operette Vereniging Czaar Peter en accordeonorkest Con Piacere musiceren in de foyer. Ook is de film ‘Snackbar Alex’ te zien, over de jonge Zaanse cellist Alex Sao, die ook in Rajakymoes! speelt. Als basisschoolleerling maakte hij via het project Muziek Maakt School kennis met de cello en hij bleek een groot talent.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *