1,2 miljoen voor ‘De Kade’

de flux verkoop

Wie een dancing, club, bar of andere horeca wil beginnen (of een winkel) in het centrum van Zaandam kan voor € 1,2 miljoen het pand waar vroeger De Kade in zat (en daarvoor Z9) kopen.

Bij makelaar Prismaat wordt het pand aangeprezen vanwege de “vele mogelijkheden voor onder andere uitgaansgelegenheid, restaurant, winkel of het combineren van wonen en werken. De twee bovengelegen verdiepingen zijn ook geschikt om te transformeren tot woonruimte.”

De Kade wordt al een paar jaar niet meer gebruikt. Concerten moeten in de toekomst in het Cultuurcluster plaatsvinden. Alleen in de ‘Kleine Kade’ (ingang Zuiderkerkstraat) worden nu nog optredens van Podium DeFlux georganiseerd.

Het is niet duidelijk in hoeverre de verkoop van cultuurlocaties het nieuwe Cultuurcluster moeten financieren. Fluxus heeft ook locaties aan de Westzijde (muziekschool), de Klaas Katerstraat en Hof van Zaenden. De Fabriek heeft ook een eigen locatie. Deze locaties staan – voor zo we kunnen nagaan – niet te koop.

9 Reacties op 1,2 miljoen voor ‘De Kade’

 1. Stacey Boet says:

  Geachte schrijver,

  Het artikel lijkt de indruk te wekken dat er geld door fluxus wordt verdiend aan de verkoop van dit pand.

  Het pand is echter sinds jaar en dag niet in bezit van De Kade noch ooit van Fluxus geweest. De Kade huurde deze lokatie van Parteon voor een bedrag van om en nabij de 200.000 euro per jaar.

  • De Orkaan says:

   Dat Fluxus er zou “verdienen” is niet gesuggereerd. In eerdere plannen voor het cultuurcluster stond dat er twee panden vrij zouden komen. Eén van die panden zou De Fabriek zijn.

   • Stacey Boet says:

    U kunt mij wel toegeven dat de strekking van dit artikel een tikkeltje onsamenhangend is. De verkoop van de locatie, die eerder gehuurd werd door de Kade, heeft namelijk weinig tot niets te maken met het cultuurcluster.

    • De Orkaan says:

     Toegegeven. Maar Fluxus is nu eenmaal een toekomstige speler van het cluster. Het vertrek – want dat gaat gebeuren bij verkoop – is weer een nieuwe stap in de richting van het cluster.

 2. Jan de Bruin says:

  Er is door de “Hart voor de stad” club die uit een groot aantal weldenkende mensen bestaat met invloed op het Zaanse politieke spectrum een voorstel gedaan om De Flux onder te brengen in de Oostzijderkerk in de Klauwershoek.
  Een uitstekend idee waarbij een enorme kostenbesparing gekoppeld wordt aan een prachtige locatie met een uitstekende acoustiek. En dat in de driehoek van Filmhuis De Fabriek, het Zaantheater en het uitgaansleven van Zaandam. Een mooiere plek is nauwelijks denkbaar en dat met parkeren op loopafstand!
  Ondersteun het referendum op http://WWW.KULTUURKLUTSER.NL

  • Caramelvla says:

   Maar… maar…. nu snap ik er helemaal niets meer van. Er moest van jou toch een poppodium op het Hembrugterrein komen? Straks vertel je nog dat het pand van Vroom & Dreesman omgebouwd moet worden voor de culturele instellingen.

   Zou je mij (ons) zo spoedig mogelijk je echte mening willen laten weten? Dat discussieert wat makkelijker.

  • Boon says:

   En dus moeten al die toeschouwers nog verder weg over donkere onaangename wegen. Van het station naar al die genoemde plekken is een onaangename loop. Daarom beter alles rond het station.

 3. TheMX says:

  Overigens is het pand gesloten (mede) door het pand niet brandveilig is bevonden door de brandweer. Zijn dus wel wat extra kosten dus, om oa de horeca vergunning te krijgen, indien Zaanstad mee werkt ;)

  • Patrick says:

   Beste TheMX,

   Dat is niet juist. Per juli 2011 werd door gemeente Zaanstad de subsidie aan De Kade ingetrokken waarna de huur van het pand bij Parteon opgezegd moest worden. De eventuele brandveiligheid heeft hier geen rol in gespeeld. Om nu een gebruiksvergunning te krijgen (dat staat los van een horecavergunning) moet naar de huidige wetgeving zeker flink geinvesteerd worden in de brandveiligheid.

   Het pand staat dus vanaf augustus 2011 leeg en vanaf medio 2012 al te koop. Pas afgelopen jaar zijn de makelaarsborden aan het pand opgehangen.

   Groet,
   Patrick

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>