De Orkaan bestaat 10 jaar. Dat betekent dat we ook 10 jaar aan archief hebben opgebouwd. Dit jubileumjaar zullen we daar met enige onregelmaat induiken.

In ons eerste jaar keken we regelmatig naar de plek waar het cultuurcluster zou moeten komen. “Zou moeten komen” dus, maar het kwam nooit, maar wij hadden geen idee.

10 jaar terug: De Zweed bouwrijp

“Terrein De Zweed wordt bouwrijp gemaakt. Vanmorgen is begonnen met het ophogen van het terrein waar eens De Zweed stond. Hier moet in de toekomst het Cultuur-cluster komen (voorheen bekend als Figaro). Eerdere foto’s van het terrein staan hier.” (wie daar op klikt komt op ons oude ‘Tumblr-account’ met de artikelen over De Zweed).

De foto boven is een digitaal opgepepte versie van het origineel dat we 10 jaar terug maakten. Hieronder dezelfde plek 10 jaar later. Met nog steeds een lege plek waar Cultuurcluster/Figaro zou moeten komen. Wat je ziet is de in aanbouw zijnde Catharina.

Bij een eerder bericht op Facebook over deze plek plaatste Sjef Louwe twee foto’s die hij van de sloop van De Zweed maakte.

Door: Piet Bakker, Orkaan-archief, foto’s: De Orkaan & Sjef Louwe.