Gisteren ontvingen we een persbericht van ZV de Zaan: 

‘De waterpolo herenselectie van ZV de Zaan krijgt komend seizoen versterking van de 33-jarige Jacopo Mandolini.’

Wij geven het toe: momenteel is onze redactie nog niet ingericht op breedtesport. En van waterpolo weten we niet heel veel (vrijwilligers welkom!)

In het persbericht werd de volgende quote van Mandolini opgetekend:

“Ik vind het een eer om met mijn ervaring invulling te kunnen geven aan de ambitieuze plannen van ZV de Zaan.”

Wij vinden Jacopo nu al een Held met de hoofdletter -H-. In alle filmpjes die wij van hem kunnen vinden op YouTube spreekt de brede Italiaan namelijk (nog?) geen Nederlands. Genoeg feest om het persbericht hieronder 1:1 te plaatsen!


Midvoor Jacopo Mandolini naar ZV de Zaan 

De waterpolo herenselectie van ZV de Zaan krijgt komend seizoen versterking van de 33-jarige Jacopo Mandolini. De speler heeft zes jaar bij AZC Alphen gespeeld en heeft zin in een nieuwe uitdaging. “Ik vind het een eer om met mijn ervaring invulling te kunnen geven aan de ambitieuze plannen van ZV de Zaan. Een weerzien met coach Andreas Miralis die ik nog ken uit zijn tijd bij AZC en het kunnen spelen met jeugdige talenten hebben mij doen besluiten dit nieuwe avontuur aan te gaan”, aldus Mandolini. 

Trainer en coach Miralis is blij met de versterking: “Met een tweede sterke midvoor – naast Thomas Lucas – hebben we aanvallend de versterking waar we naar op zoek waren. Ook ben ik overtuigd dat Jacopo van grote waarde is bij de verdere ontwikkeling van onze jeugd. Hij kan onze talenten veel leren.” 

[Einde bericht] 

Foto aangeleverd