Donderdagmiddag – 28 maart – is tussen 16.15 en 16.45 uur een 13-jarige jongen beroofd van zijn telefoon en een drinkfles in het fietstunneltje aan de Blaasbalgstraat in Zaandijk.

Uit de handen van het slachtoffer werden zijn telefoon en drinkbeker gegrist. Een groep van meer dan 10 jongeren was op dat moment in het tunneltje aanwezig. Zij vlogen uiteen richting Rooswijk en Oud-Zaandijk. De telefoon is inmiddels al terug bij het slachtoffer. Omdat de dader door had dat hij gezien werd heeft hij deze weer laten vallen.

De politie heeft aan het einde van de middag in Rooswijk gezocht en volgens getuigen zouden daarbij verschillende mensen zijn gefouilleerd. Een agent met speurhond heeft de omgeving afgezocht. Helaas waren de daders allemaal al gevlogen.

Via burgernet is een ‘(politie)onderzoek in de wijk’ verspreid. ‘Onderzoek in de wijk’ is sinds 25 maart toegevoegd als actiebericht in de burgernetapp. Deze word getoond als de politie een onderzoek start in een wijk.

Mocht je iets gezien hebben rond het tijdstip óf in het bezit zijn van camerabeelden. Neem dan conctact op met de politie via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.

Onder een slideshow met vier foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage door Michel Schermer