170 nieuwe woningen Mauritsstraat / Provincaleweg

Het terrein tussen Mauritsstraat en de Provincialeweg in Zaandam wordt waarschijnlijk verkocht aan een ontwikkelaar die daar nieuwe woningen wil bouwen.

Op het terrein aan de Mauritsstraat waar nu constructiebedrijf Singeling zit, moeten “ten minste 100 woningen” komen. Voor de voormalige BAM-locatie aan de Provincialeweg 184-186, wordt “onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de realisatie van circa 70 woningen.”

De ontwikkeling is mogelijk omdat de plannen voor de nieuwe vestiging van basisscholen Et Buut en Westerkim (Overtuinen) nu eindelijk rond is. Zaanstad werd teruggefloten door de rechter omdat ze bij de plannen te weinig rekening gehouden had met de bezwaren en belangen van omwonenden (een ‘Toermalijntje’ noemen we dat in Zaanstad).

Een dure vergissing. De gemeente heeft nu een ‘principeakkoord’ gesloten met Singeling die een verhuisbijdrage ontvangt om naar bedrijventerrein Noorderveld te verkassen. De hoogte van die bijdrage is geheim. Volgens Zaanstad hebben:

“Singeling en de drie andere eigenaren aan de Mauritsstraat overeenstemming bereikt met een ontwikkelaar, waardoor de grond beschikbaar komt voor woningbouw. Met deze ontwikkelaar sluit Zaanstad een intentieovereenkomst voor het onderzoeken van de haalbaarheid van ten minste 100 woningen op de locatie Mauritsstraat.”

De gemeente verwacht dat de vergunning voor de school in november 2017 ‘onherroepelijk’ is.

“Als alles volgens planning verloopt kan het inhuizen van de school eind 2019 plaatsvinden.”

De voormalige BAM-locatie.

Het kaartje met alle locaties (klik voor vergroting):

Deel dit artikel:

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *