Vrijdagavond – 8 maart – omstreeks 19.35 uur zijn twee personen aangereden op de Provincialeweg N246 in Westzaan. Eén van de slachtoffers raakte hierbij zwaargewond.

De bestuurder van de Toyota reed op de Provincialeweg vanuit Wormerveer in de richting van Westzaan. Tijdens het rijden begon de bestuurder met zijn lichten te seinen, waarna hij wat later zijn snelheid verminderde. Hiermee wilde hij de Fiat bestelbus tot stoppen dwingen. De bestuurder van deze bestelbus dacht dat er mogelijk iets met de bestuurder van de Toyota aan de hand was.

Beiden stopten achter elkaar op de N246. Hierop zei de bestuurder van de Toyota dat zijn auto geschampt was door de bestelbus. Op het moment dat ze gingen kijken of er schade aan de auto’s was heeft een andere auto de bestuurder van de Toyota aangereden. Het slachtoffer werd snel door de andere bestuurder van de weg getrokken en in de berm gelegd.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse. De bestuurder van de Toyota is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de bestuurder van de bestelbus is met lichtere verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De automobilist die de personen aangereden heeft is enkele honderden meters verderop gestopt. Na een positieve (drugs)test is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de Toyota opgehaald. De bestelbus is door een collega opgehaald en de Mazda is tijdelijk verderop neergezet, zodat de weg weer vrijgegeven kon worden.

Onder een slideshow met zeven foto’s (klik op pijltjes of swipe).

Bijdrage door Michel Schermer