18.000 euro openstaande boete: Zaandamse moet zitten

De feestdagen zullen er anders uitzien dan een vrouw uit Zaandam had gedacht. Al zal het vooruitzicht van de feestdagen in de wetenschap dat er nog 18.000 euro aan boetes openstaan, al geen pretje zijn geweest.

Vanmorgen werd zij in haar woning opgepakt, ze probeerde zich nog te verstoppen in een kast, maar Zaanse speurneuzen hou je niet snel voor de mal. Ze werd gevonden, kon de 18.000 euro (aan schadevergoedingsmaatregelen) niet ophoesten, en moest mee naar Zaandijk.

Ze gaat voor 241 dagen de cel in, en ook na haar invrijheidstelling is ze nog niet van haar boetes af.

De info is door de politie verstrekt via hun Facebookpagina.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Evert Hartog

  Waanzinnige wereld. Niet oplossingsgericht maar doelbewust meer ellende aanrichten. Je gaat je zo toch doodschamen om nederlander te zijn!

  • Berry

   O, meneer de dader extra in de watten gelegd moet worden? Aan 18k schadevergoedingsmaatregelen kom je niet zomaar, dat zijn geen parkeerboetes, maar vergoedingen voor schade die berokkend zijn. Een strafrechter is er al aan de beurt gekomen, en je moet elke vorm van betalingsregeling ontdoken zijn.

  • Alex

   Er zal echt wel een reden zijn dat mevrouw een dergelijk bedrag moet betalen. Die ellende is uiteindelijk door mevrouw zelf veroorzaakt. Niets waanzinnigs aan naar mijn mening. Na de zonde komt berouw.

 • Hoezo waanzinnig? Kent u de situatie? Kent u de vrouw? Het gaat om een schadevergoedingsmaatregel. Kennelijk is zij als dader schuldig bevonden en is er een slachtoffer waar zij schade aan moet betalen. Tenzij u de situatie goed kent is het nogal kortzichtig om deze wereld als waanzinnig te bestempelen vanwege deze maatregel.

 • Evert Hartog

  Dat deze vrouw straf krijgt zal ongegetwijfeld terecht zijn. Gijzeling lost echter niets op. Het kost de samenleving erg veel geld. Als ze na haar gijzeling op straat komt te staan kan ze haar huis kwijtgeraakt zijn. De gemeente kan vervolgens de kosten van opvang betalen. Verspilling van gemeenschapsgeld. Straffen is prima maar wel met gebruik van ons verstand. Dit is dom.

  • Michael

   Evert, als het de norm wordt in dit soort gevallen niet te vervolgen, dan gaan dit zomaar vaker voorkomen. Voor het ene geval heb je wellicht gelijk maar straffen zijn ook bedoeld om er voor te zorgen dat anderen wellicht niet de zelfde keuzes maakt als deze mevrouw omdat je toch nooit gepakt wordt. Daarom wordt dit ook geconmuniceerd en hebben wij het er nu over 🙂

 • Annie de Ronde

  Misschien had deze vrouw geen geld? Is er een betalingsregeling voorgesteld? Ik ben benieuwd naar het verhaal. Je zal maar een schadevergoeding moeten betalen na een ongeluk, en dan zit je dan opeens vast.waardeloos systeem

 • Deze gijzeling is ronduit misdadig. Wees er maar weer trots op, Zaanse politie, dat je haar heb opgesloten. Schandalig. Het lost haar betaalprobleem beslist niet op, integendeel, terwijl ze vastzit kan ze haar probleem niet oplossen en als ze vrijkomt heeft ze er problemen bij. En dan begint deze gijzeling volgend jaar weer doodleuk opnieuw. Dit is mensen met geldproblemen straffen. Klassejustitie.

 • Annette Kaal

  Nog nooit eerder reageerde ik op een artikel op internet. Dit is en blijft waarschijnlijk de enige keer. Ik reageer niet vanuit een politieke overtuiging, alleen maar als mens. Dit laat me niet los: niemand heeft het over deze respectloze manier van berichtgeving van de politie, dat bevreemdt me. Ik ‘zit’ niet ‘op’ FB, misschien is het gebruikelijk op dat medium om zo over derden te communiceren? Het is een mengeling van leedvermaak en sarcasme om zo te berichten over een persoon die duidelijk geestelijk in de problemen zit. Als je je als mens probeert in te denken hoe je je moet voelen om je te verstoppen in de kast; daar kun je toch alleen maar een drama achter vermoeden. Dat kan een geestelijke beperking zijn of een ernstige depressie. In ieder geval iemand die de gevolgen van haar daden niet heeft kunnen overzien en waar de hulpverlening niet toereikend is geweest. ‘Leuk scrabble woord’, ‘verstoppertje gespeeld’ en er trots op zijn dat het maar 20 seconden heeft geduurd om zo’n ongelukkig persoon te vinden… met het gebruik van deze woorden heeft u volkomen misgeschoten, beste mensen van de politie!

 • Freek Willem

  Blijkbaar dacht dit a-sociale figuur wel dat er een of andere geitenwollensokken brigade haar zou komen helpen. !8.000 schuld opbouwen en dan niet ( willen) betalen?
  Wat een kronkel in je gedachten. Eigen schuld dikke bult.Hou je eigen broek op !!!!. Betalen graag en wel NU!!

 • Berry van Adrichem

  Denk dat de schuldeisers ook weinig voelen voor een schadeloosheidstelling. Voor het opbouwen van 18.000,- aan schadevergoedingsmaatregelen moet je anderen behoorlijk gedupeerd hebben, denk ik dan maar. Als iemand in een kast kruipt zal diegene hoogstwaarschijnlijk ook nooit gereageerd hebben op aanmaningen dus laat staan enige persoonlijke actie voor betaling of schuldsanering hebben ondernomen. Niks onterecht, zielig of misdadig maar een consequentie voor eigen handelen. Heel goed dat deze mevrouw hier niet mee wegkomt!

 • Chris Swartsenburg

  Ik had al niet zo’n hoge pet op van het nivo van reaguurders,maar nu al helemaal al niet meer, lees he in ,in de materie voor je iets schrijft.
  Politie Zaanstad zou zich moeten schamen door dit soort onzin te schrijven, boetes die schadevergoedingen zijn,bestaan niet,of boetes of 1 schadevergoeding !!! De rechter heeft de hoogte bepaald van vervangende hechtenis bij niet betalen van schadevergoeding. Regeling kan niet of in uitzonderlijke gevallen getroffen worden, advocaat in arm nemen wanneer je geen geld hebt? Kan niet is civiele zaak,advocaat krijgt geen toevvoeging.
  Bij boetes is gijzeling voor ten hoogste 7 dgn toegestaan per geval en kan er een regeling getroffen worden met CJIB.
  Nu is deze Mevrouw 241 dgn onder de pannen,bij terugkeer moet de gemeente weer een huis regelen,uitkering etc,want ze zal haar huur huisje wel kwijt zijn.
  Ben blij dat ik geen Fakebook heb,met al dat nepnieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *