2015 in 100 foto’s, deel 10: Orkaan-lezers

De Zaanstreek heeft water, historische panden, industrieel erfgoed, lintdorpen, natuurgebieden, het Intell-hotel, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste 10 dagen van december op De Orkaan: de Zaanstreek 2015 in 100 foto’s. 10 Zaanse fotografen laten 2015 in foto’s zien. Vandaag 10 foto’s van Orkaan-lezers. Eerder plaatsten we foto’s van De Orkaan, Erik Esteie, Marcel van Someren, Anjo Kan, OogopAssendelft, WendrichFoto, Sely Friday (Nassio), Monique Anrochte en Marjolein Lensink-Neijzing.

Hieronder een selectie van foto’s die we van vrienden, Orkaankrachten, lezers, bronnen, tipgevers, anoniemen en Google kregen.

1. Hulp aan vluchtelingen. Eén van de best gelezen verhalen van 2016 op De Orkaan, foto: Orkaankracht Neeltje Waagmeester.

Annie veldpark

 

2. Laten we het maar toegeven: Google is onze vriend. En Google Streetview is onze beste foto-vriend. Als we ergens niet meteen zelf bij waren en als er geen ‘eerlijke’ foto online te vinden is, gaan we naar Streetview. Hier een voorbeeld bij het bericht over het pannenkoekenrestaurant in Assendelft.

botenopslag vaartdijk

 

3. Het Gemeentearchief is onze andere allerbeste fotovriend. Een onuitputtelijke bron van historische topfoto’s. Hier eentje van de Wilhelminabrug.

Foto 2 214140

 

4. Bij sommige foto’s wil de maker liever anoniem blijven, dat gold bijvoorbeeld voor de foto’s bij het verhaal over de liquidatie van Lucas Boom.

westerwatering4

 

5. Hoe eenvoudig een goede nieuwsfoto kan zijn blijkt bij deze foto van Sonja Puhl-Diehle van de Zaanse Fietsersbond over het ongeval bij de Engewormer. De betonnen rand die een dodelijk ongeluk veroorzaakte: boosdoener en plaats delict in één keer.

fietspad enge wormer

 

6. Dit verhaal over een in de trein gevonden brief werd binnen een paar dagen 1750 keer gelezen. Foto van Martijn Ouwerkerk.

Schermafbeelding 2015-01-09 om 21.11.17

 

7. Stortregens Wandelweg Wormerveer, foto: Michiel Schermer.

regen wandelweg

 

8. Nog een keer het Veldpark, bij het erg populaire bericht “33 Veldpark Vluchtelingen Vragen” een foto van Meneer de Fotograaf.

Veldpark paraplu

 

9. De asbestsanering bij De Toermalijn. Foto: Peter Verhoeven.

asbest3

 

10. Evacuatie vluchtelingen uit Veldpark bij hevige storm, foto Robert van Tellingen.

Ontruiming Veldpark

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *