2016 in 100 foto’s, deel 5: Sely Friday

De Zaanstreek heeft Zaanwater, historische panden, industrieel erfgoed, kleine huisjes, dorpen, natuurgebieden, nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

De laatste dagen van december: de Zaanstreek 2016 in 100 foto’s. 10 Zaanse scherpschutters tonen het afgelopen jaar.

Vandaag deel 5. De 10 foto’s van Sely Friday (Sven Woodside).

Sely Friday publiceert foto’s op zijn blog en op Flickr.

  1. 24 januari “Guard Dogs In Disguise”
     Ik hou van de dagelijkse veranderingen aan de loswal. Het zijn vaak dezelfde schepen die er steeds aanmeren maar het aanblik is steeds anders. Deze foto is ook onderdeel van een klein project van vijf fotografen vanuit “Tussen Zuiddijk en Zaan”. Wij hebben foto’s geleverd voor de ramen van de oude Aldi in de Beethovenstraat.
    (Mamiya 645, 120mm)

2. 3 february “Mobile Home/Palace”
 Op de Burcht is er altijd wat gaande. Het is jammer dat op die plek zo’n grote parkeerplaats is, want dat maakt het niet erg aantrekkelijk. Gelukkig hebben we een buurt groep “Tussen Zuiddlijk en Zaan” die hard werkt om onder andere de Burcht (leuker) leefbaarder te maken voor de bewoners met meer groen (grote bloembakken, bomen), een levensgroot schaakbord, en bbq’s bijvoorbeeld.
3. 21 february “Corners”
Ik begreep dat dit vroeger een bankgebouw is geweest, maar wat het nu is weet ik niet. Wat ik mooi vind aan deze foto is de opeenstapeling van lijnen en hoeken.
(Olympus XA, 35mm)

4. 13 mei “Polder Playground” 
Ik ben op een dag in de zomervakantie langs zoveel mogelijke speeltuinen in Westerwatering geweest met mijn twee dochters om erachter te komen welke het best was voor ons. We zijn er nog niet uit.
5. 29 juni “Ship Cleaning” 
(Xpan, 35mm)
6. Augustus “Zaan Zwemmers”
 Zwemmen in de voorzaan als er geen schepen langs varen.
(Horizon 202, 35mm)
7. 5 Oktober “Bird Houses” 
Gemaakt tijdens de open atelier / kunst route in de Zaanstreek afgelopen herfst. Naast mooie kunst ontdekken kom je op plekken waar je normaal niet mag komen. Deze is gemaakt vanuit een achtertuin op de Westzijde ter hoogte van de Herengracht. (Xpan, 35mm)

8. 6 Oktober “Up and Under”
De onderkant van de Den Uyl Brug vanuit het Zaanboot genomen. Als ik de Zaanboot neem ben ik vaak één van de weinige passagiers aan boord, een prachtige rit om goed uit te waaien en mooie foto’s te maken. (Olympus XA, 35mm)

9. Oktober “Take a Seat”
 Er is een plek aan de westkant van het Twiske die ik altijd heel mooi vind. Dit word versterkt vanwege het licht op de herfstmiddag waarop ik deze foto nam. De foto heeft een zachte uitstraling omdat hij gemaakt is met een pinhole camera. (Holga WPC120 Pinhole, 120mm, C-41)

10. 16 december “Misty Voorzaan” 
Voor fotografen zoals ik die vaak met zwart wit werken, is mist interessant. Het geeft een mooi natuurlijk effect. Zaanse mist in de winter kan ook zo koud zijn. Toen ik deze foto maakte was het ook nog praktisch windstil. Deze herinnert me aan het oude industriële tijdperk in de Zaanstreek. Hier zie je Het Vooruit en Kenz Scheepswerf die net 55 jaar zijn geworden las ik in de Orkaan. (Horizon 202, 35mm film).

Sely Friday
Sven houdt al sinds september 2003 een fotoblog – een visueel dagboek – bij. Het is zijn manier om creatief te blijven en oog te houden voor zijn omgeving.

Eerder in de serie 2016 in 100 foto’s:

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Wat een toeval 🙂 Ik zag foto 1 en dacht die is van mij! Maar op mijn foto staan de pilonen anders om. Verder exact hetzelfde. Jammer dat ik geen foto kan uploaden hier ;-). Verder goed bezig Sven! Ik vind het leuk om met je mee te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *