2016 in 100 foto’s, deel 9: Monique Anröchte

De Zaanstreek heeft water, historische panden, industrieel erfgoed, lintdorpen, de Zaanse Schans en natuurgebieden. Maar we hebben ook nieuwbouwprojecten, Zaanse koppen, evenementen en sportprestaties.

En… we beschikken over messcherpe Zaanse kijkers met een rake blik. Fotografen die zien wat wij missen.

Hen hebben we gevraagd of we mee mogen spieden door hun 2016-lens. We plaatsen elke dag tot 2017, tien zeggende foto’s van het bijna afgelopen jaar.

Vandaag Monique Anröchte, maar let op: haar mooiste foto van het jaar 2016 wordt nog gepubliceerd. Om te weten of het echt de mooiste is, zal 2016 eerst knallend uitgeluid moeten zijn. Hou haar account op Facebook dus in de gaten! Ook via Instagram, Flickr en Google+ kan je haar op de voet volgen.

  1. Gouden molens

2. Zwanenmeer

3. Heilig huisje

4. Boe x 2!

5. Mijn dorp

6. Achter het hek

7. Windstil

8. Schaapjes op het droge

9. Geen eendje, wel eentje

10. Op naar 2017

Monique
Naast het vastleggen van onze bijzondere streek heeft Monique Anröchte zich afgelopen jaar vooral gericht op de Zaanse schans omdat ze eind 2016 een nieuw boekje met kaartenserie uit wilde brengen. En dat is gelukt! Het resultaat is een boekje met haar dromerige beelden van de Zaanse schans: “Goodmorning – Goedemorgen Zaanse schans”. De beelden geven haar omzwervingen op de vroege, vaak mistige, ochtenden weer. Het is te verkrijgen via haar website waar zij ook een blog bijhoudt.

2016 was voor haar een bijzonder jaar: Ze heeft een fotografie/erfgoed spel ontwikkeld “Instagram the game”, wat inmiddels al door 800 kinderen uit de Zaanstreek is gespeeld. Ook is zij dit jaar uitgenodigd door Aruba en Puglia om haar beelden vast te leggen. Op Aruba heeft ze de Zaanse molens geëxposeerd tijdens de Aruba Art Fair en van haar ontdekkingen op Aruba komt in 2017 een boekje uit.

Als kers op de toch al heerlijke taart, werd ze deze maand uitgenodigd door het Europees Parlement om de plenaire sessies over mensenrechten en vrijheid van meningsuiting bij te wonen en haar bevindingen vast te leggen. Ze zoekt nog een manier om deze onderwerpen te verweven in haar werk in 2017.

Eerder in de serie 2016 in 100 foto’s:

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *